Άρτα: Ενημέρωση πολιτών και φορέων για τους «Μύθους και τις Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»


Άρτα: Ενημέρωση πολιτών και φορέων για τους «Μύθους και τις Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»
Οι μύθοι και οι αλήθειες πάνω στα αντιβιοτικά και στα εμβόλια παρουσιάστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην αίθουσα «Διώνη» του Εκθεσιακού Κέντρου «Κώστας Βάγιας», που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, με τη συνδιοργάνωση του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας, της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας. 


Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων που διοργανώνουν από κοινού του Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Κεντρική εισηγήτρια ήταν η Λαμπρινή Γαλανή, Παθολόγος –Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια ΣΤ’ Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Χαιρετίζω τη σημαντική συμμετοχή του Δήμου Αρταίων, μέλους του Δικτύου μας, στην Πανελλαδική μας Εκστρατεία. 

Για τρίτη συνεχή χρονιά εξειδικευμένοι ιατροί λοιμωξιολόγοι διατρέχουν όλη την Ελλάδα με στόχο να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας με τον πιο έγκυρο τρόπο, για το πόσο σημαντικό είναι να αποφεύγουν την υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών αλλά και να προστατεύουν την υγεία τους με όλα τα εγκεκριμένα για τους ενήλικες εμβόλια. 

Θα συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια προς όφελος των πολιτών σε κάθε σημείο της χώρας μας».

Εκ μέρους του Δήμου Αρταίων παρέστη η Αντιδήμαρχος Άννα-Μαρία Κουτρούμπα, η οποία μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό της υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης για την ενημέρωση του κόσμου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που «ως χώρα εξακολουθούμε να είμαστε πρώτοι σε κατανάλωση αντιβιοτικών διεθνώς, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό της μικροβιακής αντοχής στη χώρα μας είναι απ τα υψηλότερα παγκοσμίως. 

Έχοντας ως βασική πεποίθηση ότι η σωστή ενημέρωση των πολιτών συμβάλλει στον περιορισμό της κατανάλωσης αντιβιοτικών, στη μείωση της μικροβιακής αντοχής, αλλά και στην πρόληψη των λοιμώξεων, πραγματοποιούμε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, σε συνεργασία με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς της Άρτας. 

Ως Δήμος Αρταίων πιστεύουμε ότι μόνο με συνεργασίες και με σκληρή προσπάθεια θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην σωστή ενημέρωση και πρόληψη των πολιτών πάνω στα πολύ σημαντικά θέματα υγείας».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, μεταξύ άλλων, η Περιφερειακή Σύμβουλος  Αναστασία Σίμου-Τάσιου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας  Ευάγγελος Χαρμπής, η Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Άρτας Ευαγγελία Ανδρέου, ο Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας Ιωάννης Διαμάντης και ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Άρτας Γιώργος Βασιλείου. 

arta.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ενημέρωση πολιτών και φορέων για τους «Μύθους και τις Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 585498613062289152
item