Στο σφυρί προς παραδειγματισμό ακίνητα συστηματικών κακοπληρωτών Στο σφυρί προς παραδειγματισμό ακίνητα συστηματικών κακοπληρωτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στο σφυρί προς παραδειγματισμό ακίνητα συστηματικών κακοπληρωτών

Στο σφυρί προς παραδειγματισμό ακίνητα συστηματικών κακοπληρωτών

Πρόγραμμα πλειστηριασμών ακινήτων δανειοληπτών που χαρακτηρίζονται "στρατηγικοί κακοπληρωτές" αρχίζουν να υλοποιούν οι τράπεζες με εντατικούς ρυθμούς, με στόχο να μειώσουν τα "κόκκινα δάνεια" κατά 40 δισ. ευρώ έως το 2019. 

Τα σχέδια των τραπεζών προβλέπουν τον πλειστηριασμό 5.000 ακίνητων ετησίως και έσοδα 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2019. Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλίσουν την επιτυχή έκβαση των πλειστηριασμών, οι τράπεζες είναι έτοιμες να αγοράσουν οι ίδιες τα ακίνητα. 

Όπως γράφει η Καθημερινή, πρόκειται ουσιαστικά για πλειστηριασμούς προς παραδειγματισμό 

που έχουν βασικό στόχο να πιέσουν τους συστηματικούς κακοπληρωτές να αρχίσουν να εξυπηρετούν και πάλι τα δάνεια τους. 

Παράλληλα, για να ξεκαθαριστεί ταχύτερα το μεγάλο χαρτοφυλάκιο των "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων, προωθείται ρύθμιση με την οποία θα μετατρέπονται ευκολότερα τα δάνεια σε μετοχικό κεφάλαιο, ώστε οι τράπεζες να παίρνουν τον έλεγχο από τους μετόχους που δεν βάζουν χρήματα στις επιχειρήσεις τους.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στην Καθημερινή του Σαββάτου
Μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ για τα στεγαστικά δάνεια και τους πλειστηριασμούς, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης διευκρίνισε ότι «όταν έχετε στεγαστικό με τον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη καλύπτεστε και για χρέη προς δημόσιο και για χρέη προς ασφαλιστικούς οργανισμούς, ισχύει για όλες τις κατηγορίες δανείων». 


«Αν δεν έχετε στεγαστικό δάνειο υπάρχει μικρό νομικό κενό, και συζητάμε πώς θα καλυφθεί» ανέφερε, ενώ διαβεβαίωσε πως υπάρχει δυνατότητα αλλαγών από την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η εφορία βάζει σε "καραντίνα" για μια δεκαετία και τους οφειλέτες που δεν έχουν περιουσία.
Epirusblog Gr
5 of 5
Στο σφυρί προς παραδειγματισμό ακίνητα συστηματικών κακοπληρωτών
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6899637593456904766
Σχόλια
item