Γιάννενα: Έτοιμη η μελέτη για την αναμόρφωση της… «ταράτσας» Γιάννενα: Έτοιμη η μελέτη για την αναμόρφωση της… «ταράτσας» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έτοιμη η μελέτη για την αναμόρφωση της… «ταράτσας»


Γιάννενα: Έτοιμη η μελέτη για την αναμόρφωση της… «ταράτσας»

Σε συνολική αναμόρφωση της κεντρικής πλατείας θα προχωρήσει η δημοτική αρχή, που είναι έτοιμη να εντάξει το έργο της «νέας Πλατείας» στο νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2017, με εξασφαλισμένη πίστωση.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, σε απάντησή της σε σχόλιο της «Τσιμπίδας» για την κατάσταση της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων, το έργο δεν εντάχθηκε στα δύο προηγούμενα τεχνικά προγράμματα, εξαιτίας του υψηλού κόστους και της αξιολόγησης άλλων πιο πιεστικών αναγκών σε συνάρτηση με τους διαθέσιμους πόρους του δήμου, ωστόσο η αναμόρφωση της πλατείας αποτελεί στόχο από την πρώτη ημέρα της θητείας της.

Μάλιστα, κάνει γνωστό πως η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει ολοκληρώσει τη μελέτη για το έργο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα τη θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση αναρτώντας την και στην ιστοσελίδα του δήμου.
Επίσης, στην απάντησή της η δημοτική αρχή τονίζει πως «η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων είναι “κληρονομιά” μιας περιόδου, κατά την οποία συνολικά το κέντρο της πόλης βανδαλίστηκε ποικιλοτρόπως» και εξηγεί πως, αφού θα υπάρξει μια συνολική παρέμβαση, δεν έχει νόημα να ξοδευτεί έστω κι ένα ευρώ για τις εκτεταμένες φθορές που οφείλονται κατά κανόνα σε κακοτεχνίες κατασκευής της.
«Η πλατεία έχει μια πολύ κακή προϊστορία, οι Γιαννιώτες ποτέ δεν αγάπησαν την “ταράτσα” κι επειδή επιδιώκουμε η πλατεία μας να ξαναγίνει σημείο αναφοράς, θέλουμε τις απόψεις και τις προτάσεις όλων και κυρίως των πολιτών για τη νέα της μορφή», αναφέρεται.
 πρόσκαιρη λύση και έξοδα ή υπομονή;
Σε ό,τι αφορά στη σημερινή κατάσταση της πλατείας, η δημοτική αρχή παραδέχεται πως βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, με εκτεταμένες φθορές, που οφείλονται, κατά κανόνα, όχι σε κακή χρήση, αλλά σε πάρα πολύ κακή κατασκευή και κακή ποιότητα υλικών. «Οι πλάκες της πλατείας είναι στην ουσία εσωτερικού χώρου, σπάνε εύκολα, ξεκολλάνε, θρυμματίζονται. 
Τα σιντριβάνια, λόγω κακής κατασκευής, αδειάζουν πολύ δύσκολα το νερό, οι μηχανισμοί τους μόλις επισκευάζονται, χαλάνε ξανά και το ένα μάλιστα έχει καταστραφεί ολοσχερώς και δε λειτουργεί», σημειώνει.
Ωστόσο, υπάρχει ο προβληματισμός για το αν πρέπει να δαπανηθούν χρήματα για την τοποθέτηση νέων πλακών, με δεδομένο πως όταν ξεκινήσει το έργο της «νέας πλατείας» θα πρέπει να ξηλωθούν ξανά, αν δεν προλάβουν να σπάσουν μόνες τους.
Από την άλλη πλευρά, όπως η δημοτική αρχή αναφέρει, γνωρίζουμε όλοι ότι από την ώρα που δρομολογείται ένα έργο μέχρι να ξεκινήσει η κατασκευή του, η γραφειοκρατική διαδικασία είναι πολύμηνη (επιτροπές, έλεγχοι, δημοπρασία, πάλι έλεγχοι, πιθανές ενστάσεις, συμβασιοποίηση κ.λ.π), άρα είναι βέβαιο ότι θα περάσουν αρκετοί μήνες για να ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Έτοιμη η μελέτη για την αναμόρφωση της… «ταράτσας»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7621551137187905229
Σχόλια
item