Πρέβεζα: Αναβρασμός στην κοινωνία της Πάργας για τη μη εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας-Συγκεντρώνονται υπογραφές

Πρέβεζα: Αναβρασμός στην κοινωνία της Πάργας για τη μη εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας-Συγκεντρώνονται υπογραφές
Αναβρασμός επικρατεί στην κοινωνία της Πάργας από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 8χρονου ποδηλάτη, ο οποίος αναγκαστικά μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στα Ιωάννινα αφού το Κέντρο Υγείας Πάργας δεν λειτουργούσε και δεν υπήρχε και ασθενοφόρο! 
Το περιστατικό ήταν η αφορμή να ξεχειλίσει η οργή των κατοίκων, οι οποίοι ήδη από την Πέμπτη εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για το θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών. 
Τις επόμενες ημέρες είναι διατεθειμένοι να συναντηθούν με το δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη, τους βουλευτές του Νομού αλλά και κάθε αρμόδιο προκειμένου να διεκδικήσουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας με στελέχωση από ιατρικό προσωπικό επί εικοσιτετράωρης βάσης, τη μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου και τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ σε κομβικό σημείου του δήμου για την άμεση επέμβαση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και το οδικό δίκτυο σε άθλια κατάσταση.
«Μετά και το πρόσφατο περιστατικό η κατάσταση έφτασε στα άκρα! Είμαστε πλέον διατεθειμένοι για το οτιδήποτε!» επισημαίνουν στο atpreveza.gr οι κάτοικοι, δηλώνοντας αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν αν χρειαστεί και κινητοποίηση στην έδρα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα.
Σε επιστολή τους οι κάτοικοι αναφέρουν: «Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης γίναμε θεατές της σταδιακής κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας πάνω στο οποίο στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Ένας από τους βασικότερους πυλώνες του είναι η υπεράσπιση της υγείας των πολιτών μέσα από τα εκάστοτε συστήματα και τις εκάστοτε δομές. 
Μην εξετάζοντάς εδώ, το πόσο καλά ή όχι οργανώθηκαν στην Ελλάδα, στεκόμαστε στο γεγονός ότι υπήρξαν. Υπήρξαν και στήριξαν, μέσω των Κέντρων Υγείας, τις μικρότερες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας. Όμως κατά την τελευταία διετία, οι αλλεπάλληλες περικοπές, έχουν οδηγήσει τη λειτουργία των Μονάδων σε οριακό σημείο.
Το Κέντρο Υγείας Πάργας εδώ και αρκετούς μήνες δεν λειτουργεί πλέον καθημερινά επί εικοσιτετράωρης βάσης. 
Μέρα παρά μέρα κλείνει το μεσημέρι, σαν να πρόκειται για ένα οπουδήποτε κατάστημα , αφήνοντας την πόλη αλλά και τα τριγύρω χωριά εντελώς ακάλυπτα. Γίναμε θεατές ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και μικρών παιδιών, να κείτονται στο δρόμο για ώρες χωρίς γιατρό, περιμένοντας το ασθενοφόρο.
Βάζοντας μας μέσα στην κρεατομηχανή των περικοπών για χάρη των μνημονίων, μερικά πολύ βασικά πράγματα που έχουν να κάνουν με την ιδιαιτερότητα της δικής μας περιοχής ξεχάστηκαν εντελώς.
Η πόλη της Πάργας εδώ και χρόνια αποτελεί προορισμό για χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Φέτος αποτέλεσε τον πέμπτο καλύτερο προορισμό στην Ελλάδα καθώς διαθέτει άριστη τουριστική υποδομή. Περνούν αλλά και φιλοξενούνται τουλάχιστον είκοσι χιλιάδες τουρίστες σε καθημερινή βάση για τέσσερις και πέντε μήνες. 
Καθώς ο πλούτος που παράγεται από το τουριστικό προϊόν είναι μεγάλος οι κάτοικοι παραμένουν στον τόπο τους και οι νέοι ως επί το πλείστον επιστρέφουν μετά τις σπουδές τους. Τα ποσοστά μετανάστευσης των νέων μας είναι από τα πιο χαμηλά και η ανεργία κατά την τουριστική σεζόν ανύπαρκτη.
Απευθυνόμενοι στην 6ης Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και στον υπουργό, τους διαβεβαιώνουμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές, δεν θα γίνουν δεκτές αμαχητί. 
Συμβάλουμε σημαντικά στα έσοδα της χώρας και προσφέρουμε δουλειά σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Είμαστε διατεθειμένοι και ενωμένοι σε περίπτωση, που χρειασθεί, να προβάλλουμε τη σθεναρότερη αντίσταση, προκειμένου να αποτρέψουμε την παρακμή της λειτουργίας των Μονάδων μας και γενικότερα της περιοχής μας.
Αρκετά ανεχθήκαμε πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν εξευτελιστούμε ως τουριστικός προορισμός,
ΖΗΤΑΜΕ:
• Άμεση αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φλέγοντος ζητήματος με στελέχωση από ιατρικό προσωπικό επί εικοσιτετράωρης βάσης.
• Μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου και
• Δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ σε κομβικό σημείου του δήμου για την άμεση επέμβαση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες οπού η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και το οδικό δίκτυο σε άθλια κατάσταση.»
atpreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Αναβρασμός στην κοινωνία της Πάργας για τη μη εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας-Συγκεντρώνονται υπογραφές
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 9162652409847992151
item