Γιάννενα: «Τρέχουν» οι εγγραφές στους Παιδικούς Γιάννενα: «Τρέχουν» οι εγγραφές στους Παιδικούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Τρέχουν» οι εγγραφές στους Παιδικούς

Γιάννενα: «Τρέχουν» οι εγγραφές στους Παιδικούς
Μέχρι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της 2ης φάσης του προγράμματος εγγραφών βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. 

Έπειτα από την αναστάτωση των προηγούμενων εβδομάδων και την διαπίστωση πως χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως θα εγγραφεί το σύνολο των παιδιών που ήταν επιλαχόντα στην πρώτη διαδικασία.

Ο απολογισμός σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Φ. Τσουμάνη θα γίνει σε λίγες ημέρες, ωστόσο μέσα από τη διαδικασία που υποχρεούνται να ακολουθήσουν οι δομές, ο κ.Τσουμάνης έκανε λόγο για μία κατάσταση που βάζει τη θηλιά στις κοινωνικές δομές των δήμων.

«Μας ζητούν από την κυβέρνηση να αναγράφουμε τα νέα δεδομένα, με τις συμβάσεις με τους επιλαχόντες, αλλά και τα τροφεία που έχουμε συμφωνήσει στο taxis.

Πρόκειται για μία ακόμη ξεκάθαρη προσπάθεια φορολόγησης των κοινωνικών δομών, με τον ΟΚΠΑΠΑ να έχει ήδη πληρώσει την προηγούμενη χρονιά 7.500 ευρώ σε φόρους», τόνισε ο κ. Τσουμάνης.

Εκκρεμεί 2ος παιδικός στην Ανατολή
Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ στο μεταξύ με αφορμή το μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που δεν ικανοποιήθηκαν στην Ανατολή, για την εγγραφή βρεφών και νηπίων, διατύπωσε αιχμές προς την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ηπείρου, που αρνείται να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του παλαιού γυμνασίου Ανατολής. 

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο, γιατί είχαμε δυνατότητα μέχρι 70 παιδιά στον παιδικό σταθμό, πήραμε 90, όμως έμειναν τουλάχιστον 50 χωρίς να εγγραφούν. Ζητάμε την παραχώρηση του κτιρίου, υπάρχουν έτοιμες μελέτες και περιμένουμε την απάντηση της εκπαίδευσης», σημείωσε.

Εβδομάδα συγκέντρωσης φαρμάκων
Ο ΟΚΠΑΠΑ και το Δημοτικό Φαρμακείο στο πλαίσιο της προσπάθειας συγκέντρωσης φαρμάκων για την κάλυψη των αναγκών εκατοντάδων οικογενειών στην πόλη, συγκεντρώνει όλη την εβδομάδα φάρμακα σε όλες τις δομές του δήμου, όπου έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι. 

Η έκκληση γίνεται προς τους πολίτες που έχουν φάρμακα τα οποία δεν τα χρειάζονται και τα οποία δεν έχουν λήξει. 

Ο κ. Τσουμάνης επανέλαβε τις δηλώσεις που έκανε πριν από μία εβδομάδα στο ITV σχετικά με τις ανάγκες που καλείται να καλύψει καθημερινά το Δημοτικό Φαρμακείο, έπειτα από την αλλαγή των κριτηρίων χορήγησης φαρμάκων στους απόρους. 

«Το φαρμακείο εξυπηρετεί 450 οικογένειες συμπολιτών, τις ανάγκες των καταυλισμών προσφύγων και τα νοσοκομεία. 

Μετά την κατάργηση της χορήγησης φαρμάκων από τα νοσοκομεία έχει αυξηθεί ο όγκος των ασθενών που απευθύνεται σε μας, που σύμφωνα με την κοινωνική υπηρεσία ξεπερνά τις 3.000 δικαιούχους. 

Είναι αυτονόητο πως αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική, είναι αυτονόητο πως το Δημοτικό Φαρμακείο δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες».

Εκδήλωση για εμβόλια – αντιβιοτικά
Τέλος, σήμερα στις 18.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ο ΟΚΠΑΠΑ σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, την Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Τρέχουν» οι εγγραφές στους Παιδικούς
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2680272544053160230
Σχόλια
item