Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ζητούν δανειστές και τράπεζες Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ζητούν δανειστές και τράπεζες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ζητούν δανειστές και τράπεζες

Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ζητούν δανειστές και τράπεζες
Την ηλεκτρονική διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων προτείνουν οι τράπεζες, προκειμένου να παρακαμφθεί το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που κάθε Τετάρτη βρίσκεται... στα ειρηνοδικεία της χώρας.  

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», η πρόταση συζητήθηκε την Τετάρτη με εκπροσώπους των τραπεζών και των θεσμών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ αυτής της λύσης. 

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προτείνει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε έκθεσή του για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, ως μέτρο που θα εξασφαλίσει και τη διαφάνεια στην αγορά των πλειστηριασμών.

Μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορεί κάθε επισπεύδων σε έναν πλειστηριασμό να προχωράει στη διαδικασία, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του ίδιου ή το συμβολαιογράφου. Οι προσφορές θα γίνονται επίσης ηλεκτρονικά, εξασφαλίζοντας μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών  διέκοψαν τη διαδικασία που αφορούσε οχήματα και σχετιζόταν με ακάλυπτες επιταγές οφειλέτη, εγκλώβισαν και προπηλάκισαν τρεις συμβολαιογράφους, τις οποίες στη συνέχεια εκδίωξαν από την αίθουσα. 

Ο κατάλογος με τις υποθέσεις που συσσωρεύονται μακραίνει συνεχώς, ενώ οι τράπεζες διαβεβαιώνουν ότι οι περισσότερες δεν αφορούν πρώτες κατοικίες ή ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ζητούν δανειστές και τράπεζες
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1715423911034526567
Σχόλια
item