ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: Από τους δέκα πόσοι πληρώνουν εισιτήριο στα ΜΜΜ; – Τραγικό το νούμερο! ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: Από τους δέκα πόσοι πληρώνουν εισιτήριο στα ΜΜΜ; – Τραγικό το νούμερο! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: Από τους δέκα πόσοι πληρώνουν εισιτήριο στα ΜΜΜ; – Τραγικό το νούμερο!

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: Από τους δέκα πόσοι πληρώνουν εισιτήριο στα ΜΜΜ; – Τραγικό το νούμερο!

Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της χώρας, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα οκτώ στους δέκα επιβάτες τους, δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, τα έσοδα του φετινού Αυγούστου, ήταν ακόμα λιγότερα και από τον περσινό, όπου ήταν φρέσκο το σοκ των capital controls. 


Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ενώ πέρυσι τον Αύγουστο τα έσοδα του ΟΣΥ ανήλθαν στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, φέτος δεν ξεπέρασαν τα 5, την ώρα που η μισθοδοσία του οργανισμού ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αποκαλύπτουν και εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, αρκετοί από τους επιβάτες χρησιμοποιούν ως πρόφαση το ότι είναι άνεργοι, με σκοπό να εκμεταλλευτούν τη νέα ρύθμιση που επιτρέπει σε ανέργους που θα επιδείξουν κάρτα ΟΑΕΔ, να επιβιβάζονται χωρίς εισιτήριο.

Μαύρη τρύπα
Μάλιστα, από όποια πλευρά κι αν το ψάξει κάποιος, τα μαθηματικά… δεν βγαίνουν γι” αυτό και στον ΟΑΣΑ, αναμένουν μείωση από τα έσοδα των εισιτηρίων για το Σεπτέμβρη και ακόμα χειρότερα, έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι η «μαύρη τρύπα» 77 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλεπόταν για φέτος, ίσως να είναι και φρούδες ελπίδες μπροστά στα νούμερα που πρόκειται να έρθουν.

Σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη των προϋπολογισμών, η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) είχε για το 2015 έσοδα 111,5 εκατ. ευρώ και έξοδα 144 εκατ. ευρώ. τα προηγούμενα χρόνια εμφάνιζε κερδοφορία κι έτσι δεν χρειάστηκε να επέμβει το κράτος, ενώ φέτος θα λάβει επιχορήγηση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ. 


Από την άλλη ο ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ) εμφάνισε συνολικά κέρδη σχεδόν 300 εκατ. ευρώ και έξοδα 377 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζεται, αν επιβεβαιωθούν οι «Κασσάνδρες» και συνεχιστεί η μείωση στις εισπράξεις από τα εισιτήρια, οι ζημιές μπορεί να ξεπεράσουν στο σύνολό τους τα 130 εκατομμύρια ευρώ.
Epirusblog Gr
5 of 5
ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: Από τους δέκα πόσοι πληρώνουν εισιτήριο στα ΜΜΜ; – Τραγικό το νούμερο!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3839557024052598091
Σχόλια
item