Γιάννενα: Επιχείρησε να περάσει ψευδή εικόνα για την Υγεία

Γιάννενα: Επιχείρησε να περάσει ψευδή εικόνα για την Υγεία

Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Ανδρέα  Ξανθού στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων είχε όλα τα στοιχεία μιας μεθοδικής, καλοστημένης προσπάθειας να περάσει την ψευδή εικόνα για τον τομέα Υγείας, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων. 

Η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, σημειώνει ότι τα αιτήματα οικονομικού χαρακτήρα, ειπώθηκε από τον Υπουργό ότι είναι αδύνατον να συζητηθούν τώρα λόγω της κρίσης, ενώ του καταλογίζει και τέσσερα ψέματα που αφορούν: 


1. Τα περί αύξησης  επιχορήγησης κατά 3 εκ. ευρώ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τα οποία όπως αναφέρει αφορούν τη μεταφορά του κόστους των ακριβών φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία.
2. Για νυχτερινά - αργίες - αυξήσεις μισθών: Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι το κονδύλι έφτασε επειδή μειώθηκε κατά 20% το ωρομίσθιο, ενώ αυξήσεις δόθηκαν μόνο στα επιδόματα προϊσταμένων, υποδιευθυντών και διευθυντών.
3. Τα περί στήριξης των ανασφάλιστων: Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι κόστος αντί να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καλύπτεται από τις αυξημένες εισφορές των ασφαλισμένων.
4. Στα περί ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων, η συνδικαλιστική παράταξη, αντιπαραθέτει τον σχεδιασμό προγραμμάτων ιατρικού τουρισμού τα οποία προωθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια. 


 Πέραν αυτών το ΠΑΜΕ εκτιμά ότι από τη μη πρόβλεψη για προσλήψεις στο νοσοκομείο Λευκάδας, και μιας μόνο ψυχολόγου στο νοσοκομείο Πρέβεζας, θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί το ποσοστό του 51% των ασθενών, εκτός νομού Ιωαννίνων, που περιθάλπουν τα δύο νοσοκομεία του.


Τέλος υποστηρίζει ότι η αναφορά του υπουργού για σχεδιασμό κατάργησης των ιδιωτικών ιατρείων των πανεπιστημιακών εκτός των νοσοκομείων και την υποχρεωτική τους ένταξη στα απογευματινά ιατρεία εντός,  δείχνει τη στόχευση για μετατροπή της απογευματινής λειτουργίας των νοσοκομείων σε ένα απέραντο ιδιωτικό ιατρείο για να αυξηθούν τα έσοδα των νοσοκομείων από τις τσέπες των ασθενών.


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιχείρησε να περάσει ψευδή εικόνα για την Υγεία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4076665701244236097
item