Γιάννενα: Οι «Εθνικοί Ευεργέτες» να διδάσκονται στα σχολεία Γιάννενα: Οι «Εθνικοί Ευεργέτες» να διδάσκονται στα σχολεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Οι «Εθνικοί Ευεργέτες» να διδάσκονται στα σχολεία

Γιάννενα: Οι «Εθνικοί Ευεργέτες» να διδάσκονται στα σχολεία

Η Μνήμη (και η  προσφορά) των Εθνικών Ευεργετών τιμήθηκε χθες σε λιτή εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε ομιλία από την εκπαιδευτικό κ. Άννα Γιώτη και στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Μπιζανομάχων. 

Το «παρών» τους έδωσαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών, εκπρόσωποι αρκετών συλλόγων και φορέων, αντιπροσωπείες μαθητών (με αυτή του Αρσάκειου σχολείου να εντυπωσιάζει με το ομοιόμορφο ντύσιμο των μαθητών) και – δυστυχώς- ελάχιστους πολίτες. 


Η απουσία του κόσμου, ειδικά στην πόλη των «Ευεργετών» όπως είναι τα Γιάννενα, κάνει πιο επιτακτική και επίκαιρη την προτροπή της ομιλήτριας κ. Γιώτη, να διδάσκεται ως κανονικό μάθημα στα σχολεία, η ιστορία και η προσφορά των Εθνικών Ευεργετών στην πατρίδα. 

Στη σύντομη και περιεκτική ομιλία της η κ. Γιώτη αναφέρθηκε σε όλους τους γνωστούς ως σήμερα Εθνικούς Ευεργέτες, Ηπειρώτες στην πλειοψηφία τους,  και απαρίθμησε  ορισμένα από τα μεγάλα έργα τους που σήμερα κοσμούν την Αθήνα αλλά και τα Γιάννενα. 

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρέμβαση του μητροπολίτη κ. Μάξιμου, ο οποίος υπογράμμισε ότι στον κατάλογο των Εθνικών Ευεργετών θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η Εκκλησία, η οποία έχει προσφέρει μεγάλες εκτάσεις της στην Πολιτεία για την κατασκευή νοσοκομείων και άλλων κοινωφελών έργων, αλλά παρά ταύτα διαπιστώνεται εχθρική στάση όταν επιχειρείται να υλοποιηθούν συμφωνηθέντα που την αφορούν.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι «Εθνικοί Ευεργέτες» να διδάσκονται στα σχολεία
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4854495305352236807
Σχόλια
item