Άρτα: ΚΛΑΡΤ - Εκδήλωση - προβολή της ταινίας «Benny & Joon» για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας Άρτα: ΚΛΑΡΤ - Εκδήλωση - προβολή της ταινίας «Benny & Joon» για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: ΚΛΑΡΤ - Εκδήλωση - προβολή της ταινίας «Benny & Joon» για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας


Άρτα: ΚΛΑΡΤ - Εκδήλωση - προβολή της ταινίας «Benny & Joon» για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας
Η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας σε συνεργασία με το «Οικοτροφείο Αίολος» της Ε.Ψ.Ε.Π (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης) και τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Νομού Άρτας (Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία) πραγματοποιούν εκδήλωση-συζήτηση και προβολή ταινίας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ψυχικά νοσήματα.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμια Ημέρας έτσι όπως διατυπώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι «οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για όλους». 

Το φετινό θέμα ευνοεί τον ανοιχτό διάλογο και τον προβληματισμό όλων έτσι ώστε να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες ως προς την αναγνώριση ήπιων καταστάσεων και την παροχή Πρώτων Βοηθειών καθώς επίσης και στην πρόληψη των ψυχικών διαταραχών με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία «Benny & Joon» (1993),σε σκηνοθεσία Τζερεμία Τσέσικ με πρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντεπ, Μάρι Στούαρτ Μάστερσον, Έινταν Κουίν και Τζούλιαν Μουρ. 


Με μια γλυκόπικρη προσέγγιση ξεδιπλώνεται η ιστορία του Μπένι και της ψυχικά ασθενούς αδερφής του, Τζουν. Ο Μπένι ζει μαζί με την αδερφή του αφιερωμένος στην φροντίδα της και έχοντας εγκαταλείψει πλήρως την δική του ζωή προσπαθώντας να τη βοηθήσει. 

Τα πράγματα όμως θα αρχίσουν να αλλάζουν και για τους δύο όταν στη ζωή τους εμφανιστεί ο Σαμ, ένας νεαρός ιδιόρρυθμος και ονειροπόλος, που είναι μεγάλος θαυμαστής του Buster Keaton… 


Πρόκειται για μια ταινία, η οποία με βασικά συστατικά την ανθρωπιά, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας, καταφέρνει να μεταδώσει ένα αίσθημα ευθυμίας και αισιοδοξίας στους θεατές.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


maxitisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: ΚΛΑΡΤ - Εκδήλωση - προβολή της ταινίας «Benny & Joon» για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 5014208891339828591
Σχόλια
item