Ξαφνικά πέταξε μέχρι τους Κοκκινομπερέδες της 71ΗΣ Α/Μ ΤΑΞ “ΠΟΝΤΟΣ” ο Α/ΓΕΕΘΑ!

Ξαφνικά πέταξε μέχρι τους Κοκκινομπερέδες της 71ΗΣ Α/Μ ΤΑΞ “ΠΟΝΤΟΣ” ο Α/ΓΕΕΘΑ!
Αμέσως με την Ορκωμοσία των Αξιωματικών της ΣΣΑΣ  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πέταξε μέχρι τους Κοκκινομπερέδες της 71ΗΣ Α/Μ ΤΑΞ “ΠΟΝΤΟΣ”  μαζί με τον Στρατάρχη της 1ΗΣ Στρατιάς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη!

7-21


Αν και η επίσκεψη δεν ήταν προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για το σχεδιασμό της «Νυχτερινής Αντεπίθεσης» όπου η Πανίσχυρη  71Η Ταξιαρχία των Κοκκινομπέρων θα παίξει  πρωτεύοντα ρόλο!

????????????????????????????????????

Εάν η Ελλάδα δεχτεί στρατιωτική προσβολή σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας, τότε, την άμεση απάντηση με στρατιωτικά μέσα, θα δώσει η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία .


ehbreh1

Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μαχητικής ισχύος του Στρατού Ξηράς. Έδρα της Ταξιαρχίας είναι η Νέα Σάντα του νομού Κιλκίς. .
Mε απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, μετονομάστηκε σε 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ». Η μετονομασία της Ταξιαρχίας έγινε προς τιμήν των απανταχού Ποντίων και των αγώνων που έδωσαν για την Πατρίδα.

Το στρατιωτικό προσωπικό της 71η Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, είναι επιλεγμένο με αυστηρά επαγγελματικά κριτήρια. Κυρίως αποτελείται, από μόνιμα στελέχη.
6-23
Η τοποθέτηση στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους στρατιωτικούς, διότι επιλέχτηκαν να υπηρετήσουν σε έναν από τους πλέον αξιόμαχους Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς 
Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία είναι εφοδιασμένη με σύγχρονα οπλικά συστήματα, προσαρμοσμένα όμως στα χαρακτηριστικά και στις ιδιαιτερότητες, ενός Αερομεταφερόμενου Σχηματισμού.  
2-34
Στόχος είναι να   αποτελεί έναν ευέλικτο Σχηματισμό αμέσου αντιδράσεως, με σημαντική ισχύ πυρός, ο οποίος θα μπορεί να μεταφέρεται με ελικόπτερα και αεροσκάφη και να αναπτύσσεται επιχειρησιακά σε ελάχιστο χρόνο σε οποιαδήποτε περιοχή του ελλαδικού χώρου.
Η Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ
2
Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ” στο Ν. Κιλκίς όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του σχηματισμού και παρείχε κατευθύνσεις στο προσωπικό.

veteranos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ξαφνικά πέταξε μέχρι τους Κοκκινομπερέδες της 71ΗΣ Α/Μ ΤΑΞ “ΠΟΝΤΟΣ” ο Α/ΓΕΕΘΑ!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3003563015637598746
item