Πρέβεζα: Τίμησαν τους ήρωες του ’40 - Παρούσα για μια ακόμη φορά η ΛΕΚ Πρέβεζας

Τίμησαν τους ήρωες του ’40 - Παρούσα για μια ακόμη φορά η ΛΕΚ Πρέβεζας
Ντυμένοι στα μπλε, την επίσημη στολή τους και κλείνοντας την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μια ομάδα από τους μάχιμους εθελοντές της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας (ΛΕΚ) τίμησαν τους ήρωες του 1940, παρελαύνοντας μπροστά σε εκατοντάδες κόσμου προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

Ολοκληρώνοντας την διαδρομή από το ύψος της Πυροσβεστικής έως και την πρώην Λέσχη Αξιωματικών, έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι «παρών» δίπλα στους πολίτες έτοιμοι να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις ποιο δύσκολες καταστάσεις αλλά και να συνδράμουν όπου τους ζητηθεί.
Άρτια εξοπλισμένη η ΛΕΚ, το απέδειξε και στην παρέλαση με τα μέλη της να φέρουν μέρος του εξοπλισμού που διαθέτει.
Σε άριστη φυσική κατάσταση και με την δυναμική που εξέπεμπαν «έβγαζαν» μια σιγουριά που δύσκολα θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και να μην γίνει αισθητή.
Η εκπαίδευσή τους συνεχής, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες, με μόνο σκοπό να μπορέσουν να είναι πάντα έτυμοι να επιχειρήσουν.
Και φυσικά διαθέτοντας έναν από τους καλύτερους εξοπλισμούς τον οποίον όποτε δίνεται η ευκαιρία εμπλουτίζουν.
Τα μέλη της ΛΕΚ ξεκίνησαν την παρέλαση με τους σημαιοφόρους που έφεραν τις σημαίες, στο κέντρο την Ελληνική, δεξιά της Πολιτικής Προστασίας και αριστερά της ΛΕΚ.
Ακολουθούσαν έξι ακόμα μέλη της ΛΕΚ φορώντας την φόρμα της ΕΔΟΠΑ και μέρος του εξοπλισμού διάσωσης και αναρριχητικού εξοπλισμού. Αναρριχητικά κράνη, ολόσωμα και αναρριχητικά μποντριέ, φακούς κεφαλής και διόπτρες νυχτερινής οράσεως, πλήρες εξοπλισμό για χιόνια (φορείο, χιονοβατίδες κ.α.).
Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι δύτες της ΛΕΚ. Τρεις από αυτούς αποτέλεσαν την τελευταία σειρά του πεζοπόρου τμήματος.
Φορώντας την στολή κατάδυσης και την μάσκα, κρατώντας τα πέδιλα και φέροντας τις μπουκάλες των 12 και 15 λίτρων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Και τέλος το NAVARA της ΛΕΚ. Το όχημα παντός καιρού και συνθηκών που πάει... παντού όπως έχει σχολιαστεί πολλές φορές. Φέροντας στην οροφή το φορείο και έχοντας πίσω σε τρέιλερ την βάρκα των 4 περίπου μέτρων.
Κατά κοινή ομολογία η ΛΕΚ Πρέβεζας αποτελεί την πιο οργανωμένη και άρτια εκπαιδευμένη εθελοντική μονάδα στην Ήπειρο. Το έχει αποδείξει η ίδια με τα έργα και τις δράσεις της!!!
pamepreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Τίμησαν τους ήρωες του ’40 - Παρούσα για μια ακόμη φορά η ΛΕΚ Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3860545772460561101
item