Ντορέττα Παπαδημητρίου: “Είμαι 37, έχω κάνει δύο παιδιά και τα έχω βρει με τον εαυτό μου”

Ντορέττα Παπαδημητρίου: “Είμαι 37, έχω κάνει δύο παιδιά και τα έχω βρει με τον εαυτό μου”

Είναι στην καλύτερή της φάση και φαίνεται! Η Ντορέττα Παπαδημητρίου, που γιόρτασε πρόσφατα τα γενέθλιά της, απολαμβάνει την κα΄θε της στιγμή και χαίρεται την ηλικία της. 

Αυτό δηλώνει και στην προσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Shape όπου την βλέπουμε να ποζάρει με sport look. Την ίδια ώρα, μιλάει για τα επόμενα σχεδιά της, την καθημερινότητά της, ενώ αποκαλύπτει και τα fitness και beauty μυστικά της.

Τηλεόραση θα κάνεις;
Δεν έχω καταλήξει. Είναι πάρα πολύ μουδιασμένα τα πράγματα και έχουν διαφοροποιηθεί πολύ τα πλάνα όλων μας. Υπάρχει ωστόσο πολύ σοβαρή πιθανότητα από το νέο έτος να κάνω κάτι.

Μίλησέ μου λίγο για την καθημερινότητά σου.
Έχει πολύ τρέξιμο και βαρύ πρόγραμμα, γιατί αλλιώς δε βγαίνει: παιδιά, σχολεία, διαβάσματα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, δουλειά, ραντεβού, πρόβες. 

Είναι η καθημερινότητα όλων των εργαζόμενων μαμάδων που από το πρωί μέχρι το βράδυ κάνουν 1.500 πράγματα.


Για τον εαυτό σου τι καταφέρνεις να χωρέσεις μέσα στη μέρα;
Ανήκω στους τυχερούς ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά που τους αρέσει, οπότε δεν έχω την αίσθηση ότι οι πρόβες είναι δουλειά. Αυτόν το χρόνο τον θεωρώ δικό μου. 

Προσπαθώ επίσης το βράδυ, αφού τα παιδιά ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, να κάνω κάποιες ενήλικες εξόδους.

Γυμνάζεσαι καθόλου αυτή την περίοδο;

Αθλούμαι ανά διαστήματα, όσο αντέχω κι όσο προλαβαίνω. Κάνω λίγο γιόγκα, λίγο τρέξιμο, λίγη κολύμβηση και πηγαίνω γυμναστήριο. Αυτή την περίοδο χορεύω επίσης, κάνω λάτιν με τον Παύλο, τον παρτενέρ μου από το Dancing – δεν τον ξεπέρασα το χορό. 

Εναλλάσσω τη γυμναστική μου γιατί δε μου αρέσει να νιώθω ότι πρέπει οπωσδήποτε να γυμναστώ. Θέλω να περνάω καλά κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Πόσα χρόνια έκανες πρωταθλητισμό;
Πολλά, από τα 5 μου μέχρι τα 19, 20 περίπου. Έκανα ρυθμική γυμναστική 10 χρόνια και μετά άλματα.

Τι θυμάσαι από αυτή την περίοδο;
Ο πρωταθλητισμός δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό. Έχει πολλή πίεση, άγχος, αποτυχίες και θυσίες. Δεν μπορείς να παίξεις, να πας διακοπές, να διασκεδάσεις όπως τα υπόλοιπα παιδιά, γιατί έχεις 5 με 7 ώρες προπόνηση καθημερινά. 

Παρ’ όλ’ αυτά, επειδή για να το κάνεις πρέπει να σου αρέσει, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όταν κερδίσεις κάποιο μετάλλιο, όταν πετυχαίνεις κάποιο στόχο, όταν πας καλά, τα ξεχνάς. 

Και μαθαίνεις σπουδαία πράγματα: να εκτιμάς, να δουλεύεις συστηματικά για να πετύχεις, ακόμα και να χάνεις – εγώ θυμάμαι περισσότερο τις φορές που είχα χάσει και που έπρεπε να “ξανασηκωθώ”. 

Χτίζεις μια προσωπικότητα που είναι πολύ χρήσιμη για τη ζωή σου αργότερα, ακόμα κι αν δεν ασχοληθείς με τον αθλητισμό, σε οποιαδήποτε δουλειά.

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω, τι θα ήθελες να σβήσεις από αυτή την περίοδο;
Τίποτα. Πραγματικά είμαι πεπεισμένη ότι όλο αυτό με έχει χτίσει, έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα μου και θεωρώ ότι μόνο καλά έχω πάρει.

Θα ήθελες τα παιδιά σου να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό;
Θα αποφασίσουν μόνα τους. Μόνο αν έχουν το ταλέντο και τη θέληση, θα μπορούν να αντεπεξέλθουν. Αν το βλέπουν σαν χαρά και όχι σαν αγγαρεία, θα το κάνουν καλά. Απλώς, αν το έκαναν, επειδή το έχω περάσει, θα ήταν για μένα πιο εύκολο να κατανοήσω τις ανάγκες αλλά και τις δυσκολίες.

Έχεις διακρίνει να έχουν κάποια κλίση προς τον αθλητισμό;
Ο μεγάλος παίζει καλό ποδόσφαιρο, από τα 3 του που ξεκίνησε την μπάλα μέχρι σήμερα που είναι 12. Τον έχουν ζητήσει ομάδες, αλλά εμείς πηγαίνουμε με τις ταχύτητες που θέλει εκείνος. 

Ο μικρός ασχολείται περισσότερο με το μπάσκετ. Τους περιμένω, τους παρακολουθώ και τους ακολουθώ. Δε θέλω να τους κατευθύνω προς κάποια κατεύθυνση, θέλω να δω εκείνοι προς τα πού θέλουν να πάνε.

Η διατροφή σου πώς είναι;
Είναι πολύ ισορροπημένη. Περιλαμβάνει λίγο απ’ όλα, δεν τρώω μεγάλες ποσότητες ούτε γλυκά και τηγανητά, γιατί δε μου αρέσουν. 

Αν θέλω ωστόσο να δοκιμάσω κάτι από αυτά, θα το κάνω, αλλά λίγο. Αυτό τον τρόπο έχω καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, από τις εγκυμοσύνες και μετά δηλαδή, και έτσι διατηρούμαι στα κιλά μου. 

Έχω αναγκαστεί στο παρελθόν να ζήσω με μεγάλη στέρηση τροφής, οπότε δεν μπορώ να καταπιέζομαι και στο φαγητό πια. 

Ακολουθώ τα πολύ βασικά: κρέας με σαλάτα και όχι με υδατάνθρακες, το βράδυ δεν τρώω βαριά και αποφεύγω τους υδατάνθρακες. Για μένα αυτά πια γίνονται μηχανικά.


Ποια είναι η ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς;
Επειδή φοράω make-up πολλές ώρες, λόγω της δουλειάς, καθαρίζω το πρόσωπό μου πάντα πολύ καλά με γαλάκτωμα, λοσιόν και βάζω ενυδατική προσώπου και ματιών. 

Τα τελευταία 4 χρόνια έχω οργανωθεί και τα κάνω πρωί-βράδυ. Κατά τα άλλα δεν πολυασχολούμαι. Ο ύπνος με βοηθά πολύ και η ψυχολογία ακόμα περισσότερο. Έχω μια αισθητικό στην οποία πηγαίνω και κάνω κυρίως μάσκες, καθαρισμό και ενυδάτωση.

Μέχρι ποιο σημείο επεμβατικότητας θα έφτανες;
Προς το παρόν χρησιμοποιώ ευλαβικά τις κρέμες μου και τις λοσιόν μου, σύμφωνα με τις οδηγίες της αισθητικού μου, της Θεανώς. 

Όμως, γενικά δεν είμαι κατά του να κάνει κάποιος κάτι στο πρόσωπό του, αρκεί να γίνεται με μέτρο και να μην αλλάζει εντελώς την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του. Δε με ενοχλεί πάντως ο χρόνος που γράφει στο πρόσωπό μου.

Σε ενοχλεί κάτι στην εμφάνισή σου;
Σαφέστατα ξέρω ότι δεν είμαι τέλεια ούτε στο πρόσωπο, ούτε στο σώμα, αλλά πια είμαι 37, έχω κάνει δύο παιδιά και τα έχω βρει με τον εαυτό μου.

Πόσων χρονών θα ήσουν αν δε γνώριζες την ηλικία σου;
Δε θα είχα μεγάλη διαφορά, άντε 32.
epirusblog.gr
5 of 5
Ντορέττα Παπαδημητρίου: “Είμαι 37, έχω κάνει δύο παιδιά και τα έχω βρει με τον εαυτό μου”
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 4108560316301907705
item