Αλεξιάδης: Για ακίνητα πάνω από 300.000 θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί Αλεξιάδης: Για ακίνητα πάνω από 300.000 θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αλεξιάδης: Για ακίνητα πάνω από 300.000 θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί

Αλεξιάδης: Για ακίνητα πάνω από 300.000 θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί
Πάνω από το όριο των 300.000 ευρώ θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» είπε ότι με το νέο πλαίσιο που προωθείται, όσοι έχουν πρώτη κατοικία και οφειλές προς το Δημόσιο, δεν θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα, μέχρι ένα πολύ μεγάλο όριο 300.000 ευρώ. Πάνω από το όριο των 300.000 θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί.
«Υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση και προπαγάνδα για το θέμα των πλειστηριασμών» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης κατηγορώντας ΜΜΕ και αντιπολίτευση για τη στάση τους.
Οπως ανέφερε «οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με όσα ακούν και διαβάζουν»  και συμπλήρωσε πως «είναι μεγάλη αντίφαση επίσης στα ΜΜΕ να μας κατηγορούν παγίως ότι δεν κάνουμε τίποτε για τα 90 δισ. ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και τώρα να έχουν πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ για την πρώτη κατοικία, είναι μεγάλη η υποκρισία ορισμένων».

Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι δυνατόν να γίνονται κινητοποιήσεις για ιδιοκτήτες που έχουν 4-5 ακίνητα και οι οφειλές τους προς το Δημόσιο φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ»  και συμπλήρωσε πως «εάν θέλουν κάποιοι να προστατεύουν τους μεγαλοοφειλέτες, για οφειλές που προήλθαν από φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο, να μας το πούν. Ο φανατισμός δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα».
Είπε ακόμη ότι «μέσα σε αυτά τα υπέρογκα χρέη, υπάρχει ΦΠΑ που δεν έχει αποδοθεί και έχει κλαπεί από το Δημόσιο, υπάρχει φόρος μισθωτών υπηρεσιών που έχει παρακρατηθεί και δεν έχει αποδοθεί, υπάρχουν εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί στα ασφαλιστικά Ταμεία. 
Αν θέλουν κάποιοι, στις κινηματικές δράσεις, να αθροίσουν και αυτούς εδώ, μάλλον έχουμε χάσει τη μπάλα με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων».

Υπογράμμισε πάντως, ότι ούτως ή άλλως, το Δημόσιο δεν ενεργοποιεί πλειστηριασμούς για πρώτες κατοικίες, σε σχέση με οφειλές προς το ίδιο. 
Ωστόσο, όταν αυτές οι διαδικασίες ενεργοποιούνται από άλλο φορέα ή Τράπεζα, η Εφορία πρέπει αναγκαστικά να ακολουθήσει, γιατί αλλιώς νομικά χάνει δικαιώματα σε κάθε τέτοια υπόθεση.

Υποστήριξε πως «δεν μιλάμε για 15.000 ευρώ ή 50.000 ευρώ, μιλάμε για 1,5 εκατ. ευρώ" και διερωτήθηκε: "Ας είμαστε ειλικρινείς, προστατεύουμε μεγαλοοφειλέτες για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο, ή όχι;».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Αλεξιάδης: Για ακίνητα πάνω από 300.000 θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4953609771019329428
Σχόλια
item