Θεσπρωτία: Δυναμική παρουσία της Θεσπρωτίας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της GAIA Επιχειρείν (+ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Δυναμική παρουσία της Θεσπρωτίας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της GAIA Επιχειρείν (+ΦΩΤΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Δυναμική παρουσία της Θεσπρωτίας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της GAIA Επιχειρείν (+ΦΩΤΟ)

Θεσπρωτία: Δυναμική παρουσία της Θεσπρωτίας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της GAIA Επιχειρείν (+ΦΩΤΟ)
Με την συμμετοχή 150 αγροτών και εκπροσώπων Συνεταιρισμών από όλη την Ευρώπη και με την παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, ξεκίνησε τις εργασίες του την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Gaia Επιχειρείν για την αγροτική ανάπτυξη.
Θέμα του Συνεδρίου η «Κοινή Αγροτική Πολιτική: Διδάγματα του παρελθόντος, προκλήσεις του μέλλοντος».
Στην Πρώτη Θεματική Ενότητα συντονιστής ήταν ο κ.Βασίλης Παρόλας, Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας και Αντιπρόεδρος της COGECA. 
parolas1maria1


Ο κ.Παρόλας έκανε λόγω για μια σύνοδο κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης των αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων των κρατών μελών του ευρωπαϊκού Νότου που έλαβε χώρα στη Ρώμη της Ιταλίας.
Στο συνέδριο ήταν προσκεκλημένοι και παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού Θεσπρωτίας κύριοι Βλάχος Σπύρος και Αποστόλου Δημήτριος αντίστοιχα, ο Γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας κ.Παναγιώτου Πέτρος και η Επιβλέπων Γεωπόνος της ομάδας παραγωγών ελιάς και ελαιολάδου κ.Πατσιούρα Μαρία και ο Υπεύθυνος συστήματος του συνεταιρισμού κ.Γιαννακόπουλος Γιάννης.
maria

Ανοίγοντας τις εργασίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Gaia Επιχειρείν Γιώργος Κορμέτζας αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή που έχει και αυτό το Συνέδριο, τονίζοντας ότι το φετινό Συνέδριο έχει δύο μεγάλες διαφορές: 
Η πρώτη είναι ότι ακολουθεί το Συνέδριο της Copa Cogeca και το δεύτερο ότι τιμά τις εργασίες του, με την φυσική του παρουσία ο Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν.
xogangaia

Στο μέλλον και τις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Χριστόδουλος Αντωνιάδης, πρόεδρος της Gaia Επιχειρείν και σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, τονίζοντας ότι κοινή συνισταμένη αποτελεί η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, για βαθιές αλλαγές, αναδιαρθρώσεις, επενδύσεις, ποιότητα των προϊόντων και καινοτόμων δράσεων. 
«Είναι χαρακτηριστικό τα τελευταία χρόνια ο αγροτικός τομέας είναι από τους λίγους που αντιστέκονται στην κρίση», είπε σημειώνοντας τα σταθερά βήματα που γίνονται στις εξαγωγές. Τόνισε δε, ότι χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, αλλά και η συμπόρευση όλων των δυνάμεων του αγροδιατροφικού τομέα.
Στην συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης έθεσε τον προβληματισμό αγροτική ανάπτυξη με ποιόν, με τί, πώς και με ποιά εργαλεία, επισημαίνοντας την ανάγκη για αλλαγές, ουσιαστικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσες. 
«Να εκσυγχρονίσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία μας, να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και να βοηθήσουμε τον αγροτικό τομέα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης», είπε. Τόνισε δε, ότι «θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς το ελληνικό ποιοτικό προϊόν μπορεί να διεκδικήσει θέση στις αγορές του εξωτερικού».
Εκ μέρους της ΝΔ χαιρετισμό απήυθυνε ο Λευτέρης Αυγενάκης o οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο αγροτικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης αρκετά τραυματισμένο λόγω των πρόχειρων κινήσεων που κάνει σήμερα η κυβέρνηση. Αποδείχτηκε όμως ότι διαθέτει αξιοσημείωτες αντοχές».
Με πληροφορίες από το www.ypaithros.gr
thesprotikospalmos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Δυναμική παρουσία της Θεσπρωτίας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της GAIA Επιχειρείν (+ΦΩΤΟ)
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5637841123788364195
Σχόλια
item