Άρτα: Π.Ε. Άρτας - Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Άρτα: Π.Ε. Άρτας - Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Π.Ε. Άρτας - Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Άρτα: Π.Ε. Άρτας - Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.


Από την Π.Ε. Άρτας καταρτίστηκε το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ως εξής: «Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
ΠΕΜΠΤΗ 27η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Θα γίνουν ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμούς και στις οποίες θα τονισθεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου.
-Ώρα 10.30: Θα γίνει προσκύνημα των μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών στα Μνημεία των Ηρώων της Πόλης προσερχόμενων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
-Ώρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.
Η φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» θα περάσει τους κεντρικούς δρόμους της Πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια. -Ώρα 08.30: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» και Τμήματος Στρατού.
-Ώρα 10.30: Θα γίνει δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Θα ακολουθήσει εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας στον ιερό ναό από τον κ. Νεκτάριο Κατσούλη, Εκπαιδευτικό Κλάδου ΠΕ 01 (Θεολόγος), του 1ου ΕΠΑΛ Αρτας.
Στη συνέχεια θα ψαλθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια στο Μνημείο που βρίσκεται προ του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου
Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
-Ώρα 11:30: Θα γίνει παρέλαση προ των επισήμων, σπουδαστών ΤΕΙ, τμημάτων μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με αφετηρία την πλατεία Κιλκίς και τέρμα την πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας
Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.
Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.
Επιπλέον σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, όπως αναφέρονται στο σχετικό δελτίο τύπου.
Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:
-να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
-να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.
-να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.
-σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των αυξημένων μέτρων τροχαίας σε όλη την επικράτεια και των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:
1.Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16.00 έως 21.00 και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 08:00-13:00 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α)Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
β)Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410+000).
2.Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από 15.00 έως 21.00΄ ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α)Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
β)Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
3.Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ άλλων:
-Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
-Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
-Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης Φ.Ι.Χ. που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
-Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Π.Ε. Άρτας - Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 8867597340144191545
Σχόλια
item