Άρτα: Και η Άρτα ανάμεσα στις 27 πόλεις της Ελλάδος που θα ζήσουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

                         Άρτα: Και η Άρτα ανάμεσα στις 27 πόλεις της Ελλάδος που θα ζήσουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας Ραντεβού το Σάββατο το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Άρτας, για να διαλέξουμε τον «Οδηγό της Παρέας» και να διασκεδάζουμε πάντα με ασφάλεια


Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει για 10η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 την πολύ επιτυχημένη ενέργεια «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσά τους και η Άρτα, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».


Παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. 


Σύμφωνα με φετινή έκθεση του ETSC (PIN Report), πανευρωπαϊκά, 1 στα 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση


Οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., πολλοί από τους οποίους υλοποιούν τη δράση για 8η και 9η χρονιά, θα βρίσκονται και φέτος έξω από τα συνολικά 29 νυχτερινά κέντρα των παραπάνω πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο, δεσμεύεται να μην καταναλώσει αλκοόλ για το υπόλοιπο βράδυ, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Όσον αφορά την Άρτα, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και το Τμήμα Τροχαίας Άρτας θα βρίσκονται το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στις 10 το βράδυ, στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεωςστην Άρτα, με στόχο την προώθηση μηνυμάτων οδικής ασφάλειας για την ενημέρωση των νέων για το κρίσιμο ζήτημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.


Ο «Οδηγός της παρέας», φοράει ένα ειδικό βραχιολάκι, για να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμος. 


Όταν έρθει η ώρα να φύγει από το μπαρ μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση, ένα φιλικό αλκοτέστ για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. 

Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.



Το μήνυμα της βραδιάς είναι:


«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας» 

Η ενέργεια διεξάγεται από το Ινστιτούτο με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή της Τροχαίας, η οποία -όπως και κάθε χρόνο- διαθέτει τα αλκοολόμετρα στις κατά τόπους εκδηλώσεις. 

Επιπλέον, η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» και φέτος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΝ.Ε.Α.Π. (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών), και του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών).

Ραντεβού το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, για να διασκεδάζουμε πάντα με ασφάλεια! 

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 210 8620150, 6984111206, 6984111204.

tilevoasartas.blogspot.gr
epirusblog.gr
5 of 5
                         
Άρτα: Και η Άρτα ανάμεσα στις 27 πόλεις της Ελλάδος που θα ζήσουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα
epirusblog.gr
5 of 5
                         
Αρτα 8076266631942220377
item