Επιστρέφουν στους δικαστικούς το 25% του φόρου της τελευταίας 5ετίας Επιστρέφουν στους δικαστικούς το 25% του φόρου της τελευταίας 5ετίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επιστρέφουν στους δικαστικούς το 25% του φόρου της τελευταίας 5ετίας

Επιστρέφουν στους δικαστικούς το 25% του φόρου της τελευταίας 5ετίας
Αίσθηση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να επιστρέψει το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας (2011-2016) στους δικαστικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και στους συνταξιούχους δικαστικούς.

Η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να στηρίζεται σε σχετική απόφαση του Μισθοδικείου στο οποίο κατέφυγαν δικαστικοί όλων των βαθμίδων, αλλά η περίοδος που γίνεται είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη, μετά τα συντονισμένα πυρά της αντιπολίτευσης κατά της πιθανής αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης ανωτάτων δικαστικών, αλλά και την εκδίκασης από το ΣτΕ του νόμου Παππά για τα κανάλια.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της ΓΓΔΕ με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα υπολογίσουν τον φόρο που οφείλουν οι δικαστικοί αφού αφαιρέσουν ποσοστό 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες).

Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, αυτή ελήφθη «ενόψει της εξίσωσης της βουλευτικής αποζημιώσεως προς τις αποδοχές των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών». Ως γνωστόν οι βουλευτές οποίοι τυγχάνουν έκπτωσης 25% στον φόρο εισοδήματος τους.

Κατεβάστε από εδώ ολόκληρη την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Epirusblog Gr
5 of 5
Επιστρέφουν στους δικαστικούς το 25% του φόρου της τελευταίας 5ετίας
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1699547538388396959
Σχόλια
item