Γιάννενα: Αναστάτωση στο 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων από την σύμπτυξη τμημάτων της Α’ Λυκείου Γιάννενα: Αναστάτωση στο 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων από την σύμπτυξη τμημάτων της Α’ Λυκείου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αναστάτωση στο 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων από την σύμπτυξη τμημάτων της Α’ Λυκείου

Γιάννενα: Αναστάτωση στο 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων από την σύμπτυξη τμημάτων της Α’ Λυκείου
Την απόφαση της Διοίκησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσει ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων στη σύμπτυξη των τμημάτων της Α’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ, διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία του Σχολείου, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, αν και είχε λάβει διαβεβαιώσεις, όπως αναφέρει, ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί! 
Όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η απόφαση αυτή είχε ήδη προετοιμασθεί από τον Ιούνιο με μια ανισόμετρη χωροταξική κατανομή που ενίσχυσε κάποια σχολεία και αποδυνάμωσε κάποια άλλα, γεγονός που προκάλεσε αντιπαραθέσεις και έριδες μεταξύ των σχολείων.
Υπήρξαν δεσμεύσεις!
Στις παραστάσεις διαμαρτυρίας του Δ.Σ της ΕΛΜΕ προς τη Διοίκηση, με την έναρξη του σχολικού έτους, υπήρξαν δεσμεύσεις τόσο από το Δ/ντή Εκπαίδευσης, όσο και από την Περιφερειακή Διευθύντρια ότι δε θα μειωθεί ο αριθμός των τμημάτων σε κανένα σχολείο της πόλης και οποιαδήποτε μείωση των μαθητών θα μετατραπεί σε αντίστοιχη μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα. 
Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις μάλιστα δόθηκαν από το Δ/ντή Εκπαίδευσης και στο Σύλλογο καθηγητών του 1ου ΓΕΛ κατά την ημέρα του αγιασμού. 
«Φαίνεται όμως – τονίζει η ΕΛΜΕ - ότι οι δεσμεύσεις δόθηκαν για προλάβουν τυχόν αντιδράσεις και όχι για να τηρηθούν, μιας και εδώ και λίγες ημέρες δόθηκε διαταγή να συμπτυχτούν τα τμήματα της Α’ Λυκείου».

Επανειλημμένες διαμαρτυρίες
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες της ΕΛΜΕ, των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου, του Συλλόγου των καθηγητών του 1ου ΓΕΛ, των μαθητών και των γονέων ο Δ/ντής Εκπαίδευσης παρέμεινε ανυποχώρητος, ενώ η Περιφερειακή Διευθύντρια από τη μια δήλωνε αναρμόδια και από την άλλη υποστήριζε ότι το μόνο που θα υπέγραφε ήταν η μείωση των τμημάτων. 
Παρά την παραδοχή ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της Διοίκησης στην κατανομή των μαθητών αρνήθηκαν και οι δύο να τα διορθώσουν επιτρέποντας τη λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών.
Η ΕΛΜΕ θεωρεί ότι όλες αυτές οι ενέργειες δεν είναι τυχαίες, αλλά εντάσσονται στα πλαίσια αποδυνάμωσης κάποιων σχολείων, ώστε εύκολα να επιτευχθεί η πολυπόθητη συνένωσή τους. 
Όσο άλλωστε διαδραματίζονταν όλα αυτά, είδαν το φως της δημοσιότητας οι τελικές προτάσεις Λιάκου για το Νέο Λύκειο, προτάσεις που όπως ο ίδιος δήλωσε θα κατατεθούν στη Βουλή. 
Σε αυτές λοιπόν αναφέρεται ξεκάθαρα: «το Νέο Λύκειο δημιουργεί τη δυνατότητα ανά 3 Λύκεια, να δημιουργούνται 2». Είναι, επομένως, φανερός ο στόχος όσο κι αν δε θέλουν να τον παραδεχτούν δημόσια.
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Αναστάτωση στο 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων από την σύμπτυξη τμημάτων της Α’ Λυκείου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3169140927813014699
Σχόλια
item