ΠΟΓΚΡΟΜ πλειστηριασμών! Στο σφυρί 16.300 σπίτια για χρέη στην εφορία

ΠΟΓΚΡΟΜ πλειστηριασμών! Στο σφυρί 16.300 σπίτια για χρέη στην εφορία
​Πάνω από 16.300 πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας ακόμα και ακινήτων που προορίζονται για πρώτη κατοικία έχουν σκοπό να εκτελέσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν και δεν έχουν καν ρυθμισμένα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο.
Διαμερίσματα και επαγγελματικοί χώροι βγαίνουν στο σφυρί με τιμές πρώτης προσφοράς ακόμα και κάτω των 30.000 ευρώ, ενώ για μικρού και μεσαίου ύψους οφειλές προς το Δημόσιο, οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ προτιμούντα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των κατασχέσεων σε καταθέσεις και εισοδήματα των οφειλετών, τα οποία υπερβαίνουν τις 750.000.
Το συνολικό ποσό των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών που επιδιώκει να εισπράξει φέτος το Δημόσιο επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, φθάνει τα 2,65 δισ. ευρώ. 
Σύμφωνα δε με το Τεχνικό Μνημόνιο που καταρτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών, από το ποσό αυτό τα 2,05 δισ. ευρώ επιδιώκεται να εισπραχθούν από οφειλέτες ποσών μικρού και μεσαίου ύψους καιμόνο τα 600 εκατ. ευρώ επιδιώκεται να προκύψουν από μεγαλοοφειλέτες.
Επιπλέον φέτος επιδιώκεται να εισπραχθεί το 23% των λεγόμενων νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή αυτών που δημιουργούνται εντός του τρέχοντος έτους. Στόχος είναι η είσπραξη οφειλών που υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ. 
Επομένως το σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που επιδιώκουν να εισπράξουν φέτος οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ ξεπερνά τα 4,65 δισ. ευρώ. Άλλα 750 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές σχεδιάζει να εισπράξει φέτος το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
Το μέτρο της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού ακίνητης περιουσίας επιβάλλεται συνήθως σε περιπτώσεις φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο πολύ μεγάλα ποσά. 
Η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει βεβαίως κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων ακόμη και για πολύ μικρά χρέη προς το Δημόσιο,καθώς προβλέπει ότι το ελάχιστο ποσό οφειλής για το οποίο μπορούν να ληφθούν αυτά τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης είναι τα 500 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΓΓΔΕ τέλος το 2015 εκτελέστηκαν 667.782 κατασχέσεις απαιτήσεων οφειλετών στα χέρια τρίτων, 15.626 παραγγελίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων και 16.296 προγράμματα πλειστηριασμών ακίνητης περιουσίας.
Όσο για το 2016; Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι οι αριθμοί των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών θα είναι μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους του 2015. 
Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους 774.321 οφειλέτες βρίσκονται σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ενώ στο τέλος του 2015 ο αριθμός αυτός ήταν 695.074.
epirusblog.gr
5 of 5
ΠΟΓΚΡΟΜ πλειστηριασμών! Στο σφυρί 16.300 σπίτια για χρέη στην εφορία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 102948868097099774
item