Ισχυρή έκρηξη στη Ντιζόν της Γαλλίας -Toυλάχιστον 18 τραυματίες [εικόνες] Ισχυρή έκρηξη στη Ντιζόν της Γαλλίας -Toυλάχιστον 18 τραυματίες [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ισχυρή έκρηξη στη Ντιζόν της Γαλλίας -Toυλάχιστον 18 τραυματίες [εικόνες]

Ισχυρή έκρηξη στη Ντιζόν της Γαλλίας -Toυλάχιστον 18 τραυματίες [εικόνες]
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 16/9 στην πόλη Ντιζόν της Γαλλίας, τραυματίζοντας τουλάχιστον 18 ανθρώπους.
Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε πιθανόν από διαρροή αερίου σε ένα κτίριο στο κέντρο της Ντιζόν (ανατολική Γαλλία), δήλωσαν οι τοπικές αρχές. Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου.
Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 05:30 ώρα Γκρίνουιτς (08:30 ώρα Ελλάδας) σε ένα παλιό κτίριο. 
Το μεσημέρι τα συνεργεία διάσωσης εξακολουθούσαν τις έρευνες στα χαλάσματα του κτιρίου που στέγαζε περίπου είκοσι διαμερίσματα ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα. 
Σύμφωνα με τα συνεργεία διάσωσης, την έκρηξη δεν ακολούθησε πυρκαγιά, όμως ένα τμήμα του εσωτερικού του κτιρίου κατέρρευσε.
Ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται σε δεκαοκτώ τραυματίες, από τους οποίος οι δύο μεταξύ ζωής και θανάτου, δώδεκα ελαφρά τραυματίες και τέσσερις σε κατάσταση σοκ, δήλωσε αξιωματούχος της νομαρχίας, η Πολίν Ζουάν.
Η έκρηξη "οφείλεται πιθανόν σε αέριο: είτε πρόκειται για δυστύχημα είτε για μια πράξη που σχετίζεται με απόπειρα αυτοκτονίας που προκάλεσε την έκρηξη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελέας της Ντιζόν, Mαρί-Κριστίν Ταράρ. Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.
Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι το κτίριο δεν συνδεόταν με το δίκτυο αερίου της πόλης, το οποίο εξάλλου είχε διακοπεί στη γειτονιά.
Στις 5 Δεκεμβρίου 1999, έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη αερίου σε κτίριο στην Ντιζόν.

Epirusblog Gr
5 of 5
Ισχυρή έκρηξη στη Ντιζόν της Γαλλίας -Toυλάχιστον 18 τραυματίες [εικόνες]
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 5790100329574549437
Σχόλια
item