Γιατί πρέπει να διαγράψεις από τα social media την φίλη που δεν επικοινωνείς πλέον

Γιατί πρέπει να διαγράψεις από τα social media την φίλη που δεν επικοινωνείς πλέον
Όλοι μας έχουμε αυτή τη φίλη- φίδι που πλέον δεν μιλάμε. Σίγουρα έχεις αυτή την πρώην κολλητή στα social media σου. Και σίγουρα πρέπει να διαγράψεις από τα social media την φίλη που δεν επικοινωνείς πλέον μαζί της.
Και θα μου πεις, τι σε περιάζει εσένα να παρακολουθώ που και που τις φωτογραφίε ςπου ανεβάζει στο instagram; Και θα σου απαντήσω ότι εμένα δεν με ενοχλεί, έρευνες όμως έδειξαν πως οι άνθρωποι σένρουν στο παρόν τους άτομα που αν δεν υπήρχαν τα social networks θα τους είχαν ξεχάσει!

Πιο συγκεκριμένα, μία έρυενα που πραγματοποιήηκε το 2012 έδειξε ότι το 57% των ζευγαριών μετά τον χωρισμό μένουν φίλοι στο Facebook fκαι αρκετοί είναι εκείνοι που αλληλεπιδρούν ακόμα και αν δεν έχουν καμία επαφή στην πραγματική ζωή!

Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις ερωτικές σχέσεις. Σκέψου την Μαρία, την λατρεμένη σου φίλη από το σχολείο με την οποία ναι μεν δεν μαλλώσατε ποτέ αλλά από την άλλη πλευρά σήμερα δεν ξέρεις τίποτα περισσότερο για εκείνη από ότι μοιράζεται στο FB ή στο instagram. To ίδιο ισχύει και για εκείνη. Δεν κάνετε όμως unfollow η μία την άλλη….

Αυτή η κατάσταση δεν οφελεί κανέναν από τους δύο εμπλεκόμενους, εξηγεί η Tara Marshall, PhD, ερευνητική ψυχολόγος του Brunel University London.

Για την έρευνα της η Marshal επικοινώνησε με πάνω από 464 active Facebook users και κρίνοντας από τις συνήθειες που είχαν στο Facebook σε σχέση με την αντιμ
ετώπιση που έιχαν στον χωρισμό κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η online επαφή -ακόμα και αν δεν υπάρχει καμία απολύτως άλλη επαφή με τον πρώην σύντροφο-φίλο κτλ— εμπόδιζε ή επιβράδυνε την διαδικασία της επαναφοράς από την συνθήκη του χωρισμού. 

Με λίγα λόγια σε κρατάει πίσω να κρατάς στα social media παλιούς φίλους ή παλιούς συντρόφους.

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί βεβαίως ο βαθμός στον οποίο αυτό συμβαίνει. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι δύο κύριοι λόγοι για τη χρήση του Facebook είναι για να κρατήσεις σε επαφή με τους άλλους και να παρακολουθείς κρυφά τις δραστηριότητές τους. 

Και το σημαντικό είναι ότι οι χρήστες δεν αξιοποιούν το μέσο για να κατασκοπεύσουν τη ζωή όσων έχουν επικοινωνία την τρέχουσα περίοδο αλλά το το ότι το 33% εξ αυτών το χρησιμοποιεί για να παρακολουθήσει εκείνους που δεν έχει πλέον επικοινωνία!

Η ανάλυση της Marshal, η οποία δημοσιεύτηκε στο Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking, επιβεβαίωσε ότι αυτή η συμπεριφορά στο Facebook επιδεινώνει τα συναισθήματα άγους σε σχέση μ’ έναν πιθανό χωρισμό καθώς προκαλεί πιο αρνητικά συναισθήματα. Επίσης, αυξάνει τα συναισθήματα της σεξουαλικής επιθυμίας για τον πρώην σύντροφο.

Είναι ενδιαφέρον ότι, κατά την ανάλυση της ανάκαμψης μετά τον χωρισμό όσων είχαν κάνει defriended στο Facebook τον πρώην (ή τον φίλο με τον οποίο δεν έχουν πλέον επικοινωνία), αναφέρθηκαν λιγότερο αρνητικά συναισθήματα, σεξουαλική επιθυμία και λαχτάρα – από ότι ανέφεραν όσοι συνέχισαν να έχουν στο friend list στο FB του πρώην.

Οπότε.. μήπως να πατήσεις αυτό το unfriend στην φίλη Μαρία αλλά και στον πρώην σου; Σε τελική ανάλυση αν η ζωή σας φέρει πάλι κοντά μπορείτε να ξαναγίνετε φίλοι και στο Facebook.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιατί πρέπει να διαγράψεις από τα social media την φίλη που δεν επικοινωνείς πλέον
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5395423409118148245
item