Πρέβεζα: Επιτέλους ξεκίνησε η διαβούλευση για τον Κανονισμό λειτουργίας και χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας! (pics) Πρέβεζα: Επιτέλους ξεκίνησε η διαβούλευση για τον Κανονισμό λειτουργίας και χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας! (pics) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Επιτέλους ξεκίνησε η διαβούλευση για τον Κανονισμό λειτουργίας και χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας! (pics)

Πρέβεζα: Επιτέλους ξεκίνησε η διαβούλευση για τον Κανονισμό λειτουργίας και χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας! (pics)
Ένα ζήτημα που η κωλυσιεργία δρομολόγησής του με ευθύνη και της δημοτικής αρχής είχε προκαλέσει προβλήματα, αδικίες και… ευτράπελα στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, σε επαγγελματίες και πολίτες, επιτέλους μπαίνει σε σωστή βάση και «ράγες», ώστε να βοηθήσει στην αρμονική συνύπαρξη, εργασία και διαβίωση όλων των εμπλεκόμενων.

IMG 7667
Ο λόγος για τον Κανονισμό λειτουργίας και χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας, για τον οποίο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τεταρτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, η 1ηδιαβούλευση-συνάντηση, επαγγελματικών φορέων, υπηρεσιών, συλλόγων και πολιτών με αντικείμενο συζήτησης το προσχέδιο του Κανονισμού, προκειμένου να βελτιωθεί βάσει προτάσεων και να ολοκληρωθεί η κατάρτισή του. 
Με την κατάρτιση του Κανονισμού, ο Δήμος Πρέβεζας θα θεσπίσει γενικές και ειδικές διατάξεις, ρυθμίσεις και κανόνες, που θα διέπουν την χρήση των πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, οδών, πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, από τους χρήστες και εκμεταλλευτές αυτών. 
Θα λύσει έτσι πολλά προβλήματα και θα ρυθμίσει αδικίες, γεγονός θετικό για την πόλη.
IMG 7680
Το «παρών» μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Βαγγέλης Γιαννουλάτος, μέλη των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Διαβούλευσης του Δήμου Πρέβεζας, μέλη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, Δημοτική Αστυνομία, Γραφείο Αδειών κ.α.), εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι των ΔΣ του Συλλόγου Καφεπολών, Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας, συλλόγων ΑΜΕΑ, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» κ.α.
Ο κ.  Μπαϊλης ανέφερε ότι στόχος του συγκεκριμένου κανονισμού είναι ο συγκερασμός  όλων των απόψεων  με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και τη διασφάλιση της  καλύτερης λειτουργίας της πόλης. 
Σημαντική παράμετρος σύμφωνα με το Δήμαρχο είναι οι προσβάσεις για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, η χρήση των κοινόχρηστων χώρων, η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και όλα όσα αφορούν το ιστορικό κέντρο και όχι μόνο.
IMG 7672
Ο κ. Γιαννουλάτος  χαρακτήρισε σημείο-κλειδί το σεβασμό στο δημόσιο χώρο ευχαριστώντας όλους όσοι με τις προτάσεις τους διαμόρφωσαν το συγκεκριμένο προσχέδιο αλλά και όσους παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση. 
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επέμεινε ότι ο Κανονισμός έγινε με σεβασμό στο χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου.
Στην συνέχεια ο μηχανικός του Δήμου Γεώργιος Τάγκας, επικεφαλής της ομάδας των υπαλλήλων-συνεργατών του Δήμου που διαμόρφωσαν το προσχέδιο, παρουσίασε τα βασικά στοιχεία που περιλαμβάνει, δέχθηκε και απάντησε ερωτήσεις των παριστάμενων. 
Μετά την παρουσίαση οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους, ενώ ακολούθησε διαλογική συζήτηση η οποία θα επαναληφθεί έως την τελική διαμόρφωση του οριστικού κειμένου του κανονισμού λειτουργίας  και χρήσης κοινόχρηστων χώρων.
IMG 7678
Σκοπός του Κανονισμού –όπως επισήμανε ο κ. Γιαννουλάτος- είναι η θέσπιση γενικών και ειδικών ρυθμίσεων, κανόνων και περιορισμών, που θα διασφαλίσουν την χρήση των πεζοδρομίων, των οδών, των πλατειών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας, από τους χρήστες και εκμεταλλευτές αυτών, κατά τρόπο που:
IMG 7677
1. Θα διαφυλάσσει την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των διερχομένων πεζών και των ΑΜΕΑ.
2. Δεν θα παρεμποδίζει την πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.τ.λ.).
3. Δεν θα παρεμποδίζει την ορατότητα και την ασφαλή διέλευση των διερχομένων οχημάτων.
4. Θα αναβαθμίζει την λειτουργικότητα και την αισθητική των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων με σεβασμό προς τα ιστορικά μνημεία, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και την εύρυθμη λειτουργία των γειτονιών.
5. Θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των περιοίκων.
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Επιτέλους ξεκίνησε η διαβούλευση για τον Κανονισμό λειτουργίας και χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας! (pics)
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 3797336606995546451
Σχόλια
item