Γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι Α/Α Μοίρες των Κ/Β «ΧΩΚ & Patriot» στη ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ 2016»; Γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι Α/Α Μοίρες των Κ/Β «ΧΩΚ & Patriot» στη ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ 2016»; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι Α/Α Μοίρες των Κ/Β «ΧΩΚ & Patriot» στη ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ 2016»;

Γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι Α/Α Μοίρες των Κ/Β «ΧΩΚ & Patriot» στη ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ 2016»;
Αν και η Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ 2016»  σύμφωνα με όλους τους ειδήμονες και Μη, κρίθηκε απόλυτα επιτυχής  και μόνο κάποιος εμπαθής θα έλεγε κάτι το αντίθετο, μας απασχολούν και κάποια  ερωτηματικά για την μη χρησιμοποίηση της Αεράμυνας  που καλό θα ήταν να ακουστούν!
Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ήταν άσκηση της 1ΗΣ Στρατιάς που σχεδίασε και εκτέλεσε με επιτυχία όπως αναφέραμε την Άσκηση σε δύο Φάσεις σύμφωνα πάντα με το Σενάριο !
Το Σενάριο ανέφερε κατάληψη περιοχής από Εχθρικές Δυνάμεις και με Αεροπόβαση που δημιούργησαν το πρώτο ισχυρό προγεφύρωμα και εν συνεχεία   προχώρησαν σε Κατάληψη και Άμυνα σε Ισχυρά Τοποθεσία!
Αν και η Πρώτη φάση εκτελέστηκε με συνδυασμό Ειδικών Αμφίβιων  Δυνάμεων και της Α.Σ, υπήρχε και συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού και εδώ μπορούμε να αναφέρουμε ότι Αντιαεροπορική Άμυνα ήταν από την Φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» αν και  δεν αναφέρθηκε στην ενημέρωση !!!
Αν και απόβαση των Ειδικών Δυνάμεων έγινε και από Θάλασσα και από αέρος δεν είχαμε και την τακτική Αντιαεροπορική κάλυψη που απαιτείται σε τόσο σύνθετες και δύσκολες Επιχειρήσεις!
0009
0009
Στην Β’ Φάση όπου η Επίθεση των Δυνάμεων της 1ηΣ Στρατιάς έγινε σε οργανωμένη τοποθεσία και με άνεση χρόνου, ενώ χρησιμοποιήθηκαν όλες οι Δυνάμεις που διέθετε η 1Η Στρατιά, η Άσκηση ξεκίνησε με αερομαχία στο Χώρο της Ασκήσεως, να θυμίσουμε ότι επιχείρησαν Άρματα, Ειδικές Δυνάμεις, Πυροβολικό, Βαρέα Όπλα Πεζικού, επιθετικά και Μεταγωγικά Ελικόπτερα της Α.Σ!
είχαμε και Διάσωση Ιπταμένου που καταρρίφθηκε απο Εχθρικά Μαχητικά ή Α/Α του Εχθρού; 
Δεν υπήρχε η Αντιαεροπορική κάλυψη για τις  Φίλιες δυνάμεις που επιχειρούσαν, ή εμείς δεν την εντοπίσαμε!!!
8363736972_12550bb707_o
8363736972_12550bb707_o
Αναφερόμαστε βεβαίως όχι σε Συστήματα μικράς Εμβέλειας και ατομικά αντιαεροπορικά αλλά σε Κ/Β  και Ειδικές Μονάδες με τεράστια πείρα στην Αεράμυνα όπως η 181 ΜΚ/Β  «ΧΩΚ’ που είχε και τα RADAR  Ερεύνης  και Εγκλωβισμού κοντά στην εμπόλεμη περιοχή και ένας Ουλαμός θα κάλυπτε πλήρως την Περιοχή των Επιχειρήσεων!
1_newsorama-gr_2015-11-27
1_newsorama-gr_2015-11-27
Ούτε  Βέβαια χρησιμοποιήθηκαν   οι Συστοιχίες «PATRIOT»   της  350 ΠΚΒ της ΠΑ που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης  και που έχουν εκτελέσει πρόσφατα και Τακτική Βολή στο ΠΒΚ  με άριστα αποτελέσματα
Να σημειωθεί οτι ούτε Α/Α των Αεροδρομίων της ΠΑ είδαμε να επιχειρούν έστω  και με αβολύδωτα!!! Η αερομαχία τότε πριν την άσκηση τι ρόλο έπαιζε;
Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί οτι είχαμε Αεροπορική  Υπεροχή και ίσως δεν χρειαζόμασταν  την Αεράμυνα, αλλά στο σύγχρονο πεδίο Μάχης θα αφήσει κάποιος  Στρατηγός να σφαγιαστούν οι Δυνάμεις του  χωρίς την αποστολή  Μαχητικών;
 Μόνο και μόνο για την εκπαίδευση των Α/Α Δυνάμεων σε Πραγματικές συνθήκες Μάχης ,έπρεπε να χρησιμοποιηθούν πάντα κατά την γνώμη μας οι Δυνάμεις της Αεράμυνας που σε κάθε δύσκολη στιγμή  και ειδικά στις Παραβιάσεις  με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ ενεργοποιούνται!
 Και εφόσον  η ΤΑΜΣ  «ΣΑΡΙΣΑ 2016 «δεν ήταν  των Ειδικών Δυνάμεων ,ούτε της Α.Σ και ούτε βέβαια μόνο των Αρμάτων και του Πυροβολικού, Αλλά για μια Εθνική Διακλαδική Τακτική  Άσκηση….
Πάντως στο video που Αεροπορία μας έδωσε στην δημοσιότητα ούτε και εκεί επιχειρούν Α/Α Δυνάμεις!
veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι Α/Α Μοίρες των Κ/Β «ΧΩΚ & Patriot» στη ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ 2016»;
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5703070664144469273
Σχόλια
item