FT: Η Μέρκελ επέπληξε τον Τσίπρα για τις καθυστερήσεις στο προσφυγικό

FT: Η Μέρκελ επέπληξε τον Τσίπρα για τις καθυστερήσεις στο προσφυγικό
Επίπληξη στον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς και την κωλυσιεργία στο προσφυγικό ζήτημα έκανε η Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Σαββάτου. 
Οι FT σημειώνουν πως η Ανγκελα Μέρκελ επέπληξε τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την πολιτική του στο ζήτημα, εκφράζοντας με ωμό τρόπο τις ανησυχίες της για το προσφυγικό στη Σύνοδο της Βιέννης.
«Η επίπληξη της κ. Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της Βιέννης είναι μια αλλαγή πλεύσης, που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη απογοήτευση του Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια του 2016, η κ. Μέρκελ προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την Ελλάδα, καθώς έχει επιφορτιστεί με τον ρόλο της μοναδικής πύλης για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στην κεντρική Ευρώπη από την Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
«Ηταν δύσκολο. Εχει βαρεθεί τις δικαιολογίες», υπογράμμισε ένα διπλωμάτης, που ήταν παρών στην Σύνοδο.
Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της Ανγεκλα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει «να τα πάει καλύτερα» στην απέλαση προσφύγων, που απέτυχαν να πάρουν άσυλο.
Παράλληλα, όπως μεταδίδουν οι FT, υποστήριξε πως υπήρχαν «μεγάλες δυσκολίες» σε ένα από τα βασικά σημεία συμφωνίας, το οποίο προέβλεπε πως η ΕΕ θα επαναγκαθιστούσε έναν πρόσφυγα για έναν που επέστρεφε στην Τουρκία.
«Υπάρχουν σίγουρα πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση», της συμφωνίας Ε-Τουρκίας δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

epirusblog.gr
5 of 5
FT: Η Μέρκελ επέπληξε τον Τσίπρα για τις καθυστερήσεις στο προσφυγικό
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4951460180438554614
item