Ανοίγει και πάλι η Αμυγδαλέζα με free WiFi για πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα Ανοίγει και πάλι η Αμυγδαλέζα με free WiFi για πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανοίγει και πάλι η Αμυγδαλέζα με free WiFi για πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα

Ανοίγει και πάλι η Αμυγδαλέζα με free WiFi για πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα
Άνοιξε και πάλι τις πύλες του το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα, όπου θα παραμείνουν οικογένειες μεταναστών και προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελών στις χώρες καταγωγής τους.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για ένα τμήμα του κέντρου που λειτουργούσε εκεί στο παρελθόν και έκλεισε με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο πλέον έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, ώστε να φιλοξενεί κάθε φορά προσωρινά περίπου 300 άτομα.
Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης και η παραμονή των προσφύγων και των μεταναστών εκεί δε θα ξεπερνά τις δέκα μέρες περίπου.
Όσοι λοιπόν πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους μέσω των διεθνών οργανισμών μετανάστευσης, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά και κατόπιν θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήριά τους από τις πρεσβείες και να αναχωρήσουν για τις χώρες τους. 
Εκεί έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά, καινούργια κρεβάτια, τουαλέτες και... ίντερνετ, ώστε οι μετανάστες να μπορούν να επικοινωνούν με συγγενείς τους.
Πάντως μιλώντας στην εκπομπή του Star, Live U, ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Ε. Μαυροειδάκος εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το πόσοι είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που πραγματικά θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και κατά πόσο η Αμυγδαλέζα θα παραμείνει κέντρο φιλοξενίας για οικογένειες.
Επεσήμανε δε ότι θα χρειαστούν και άλλοι αστυνομικοί για τη φύλαξη του κέντρου με συνέπεια να μειωθούν οι αστυνομικοί που περιπολούν στις γειτονιές της Αθήνας, καταγγέλλοντας παράλληλα τον αποδεκατισμό της ομάδας ΔΙΑΣ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ανοίγει και πάλι η Αμυγδαλέζα με free WiFi για πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 6182189217353637400
Σχόλια
item