Για ποιο λόγο δεν πρέπει να είσαι φίλος στο Facebook με τη σύντροφό σου Για ποιο λόγο δεν πρέπει να είσαι φίλος στο Facebook με τη σύντροφό σου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να είσαι φίλος στο Facebook με τη σύντροφό σου

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να είσαι φίλος στο Facebook με τη σύντροφό σου

Αν το υποψιαζόσουν, τώρα έρχονται έρευνες που υποστηρίζουν ότι η συναναστροφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την καλή σου δεν...κάνει καλό στη σχέση.

Δεν είναι έκπληξη πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τις σχέσεις μας. Τι γίνεται όμως όταν η προσωπική σχέση περνάει και μέσα από τα κανάλια του Διαδικτύου; Και ναι, μιλάμε κυρίως για το Facebook.

Η αποσύνδεση από το Διαδίκτυο και η κατάργηση από «φίλο» του ή της συντρόφου σου μπορεί να είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση. 

«Η τεχνολογία και η εναρμόνιση είναι από τα πιο συνηθισμένα θέματα σε μια συνεδρία» αναφέρει ο ψυχοθεραπευτής Ian Kerner, που ειδικεύεται στη συμβουλευτική ζευγαριών. 

Επιπλέον, τα ζευγάρια έχουν λιγότερη προσωπική επικοινωνία και υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα έκθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Παρότι πρέπει να γνωρίζει κανείς πολύ καλά το σύντροφό του για να λειτουργήσει σε βάθος χρόνου μια σχέση, ο σύντροφός σου δεν χρειάζεται να γνωρίζει τι κάνεις και πώς νιώθεις κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας.

Μήπως να πάψετε να είστε «φίλοι»;

Υπάρχει καλός λόγος γι’ αυτό. Για την ακρίβεια, ο Kerner έκανε ο ίδιος ένα πείραμα στο Facebook με τη σύζυγό του και από τότε έσβησε το λογαριασμό του και χρησιμοποίησε τη δική του εμπειρία για να συμβουλεύει ζευγάρια που είναι εθισμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα πραγματικά να είναι η σύζυγός μου φίλη μου στο Facebook», εξηγεί. «Δεν ήθελα όλες εκείνες τις επιπλέον πληροφορίες. 

Για την ακρίβεια ήθελα λιγότερες πληροφορίες. Αυτό που ήθελα ήταν περισσότερο μυστήριο και περισσότερα απρόβλεπτα. Δεν ήθελα να ξέρω ότι πόσταρε πως ήταν κουρασμένη ή ότι ήπιε τον τρίτο της καφέ για σήμερα. Έτσι τη διέγραψα από φίλη. Και αυτό συμβουλεύω τα ζευγάρια να κάνουν».

Ένα σημαντικό κομμάτι κάθε σχέσης είναι η «ανακάλυψη» του άλλου, το απρόβλεπτο, το άγνωστο. «Το άλλο που λέω στα ζευγάρια είναι να αφήσουν κάτω τα κινητά τους και να μιλήσουν, αντί να είναι μαζί και να μιλάνε με φίλους τους στο Facebook ή να κάνουν like στις φωτογραφίες του», προσθέτει.

Κι αν το να διαγράψεις από φίλη τη σύντροφό σου σου φαίνεται ανήκουστο, ο Kerner συστήνει μια ψηφιακή αποχή που και που. Προσπάθησε να κάνεις περισσότερα πράγματα μαζί της και να πόσταρε λιγότερα!

Epirusblog Gr
5 of 5
Για ποιο λόγο δεν πρέπει να είσαι φίλος στο Facebook με τη σύντροφό σου
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9095691662641272867
Σχόλια
item