Ακυρώνει η Citi τις προβλέψεις Τσίπρα για ανάπτυξη Ακυρώνει η Citi τις προβλέψεις Τσίπρα για ανάπτυξη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ακυρώνει η Citi τις προβλέψεις Τσίπρα για ανάπτυξη

Ακυρώνει η Citi τις προβλέψεις Τσίπρα για ανάπτυξη
Απίθανη θεωρεί η Citi την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη φέτος, σε αντίθεση με όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα έσοδα της κυβέρνησης και οι εισροές από τον τουρισμό είναι ισχυρά και ότι η Ελλάδα μπορεί να καταγράψει ανάπτυξη της τάξης του 0,2% έως 0,4% φέτος, πολύ παραπάνω από την πρόβλεψη της Eurostat, που προέβλεψε συρρίκνωση κατά 0,3%.

Σύμφωνα όμως με τη Citi, ενώ πράγματι η πορεία του ΑΕΠ εμφανίζεται λιγότερο αρνητική από ότι το 2015, το πρώτο εξάμηνο έχει παραμείνει σε αρνητικό έδαφος, της τάξεως του 1% σε ετήσια βάση, αν και καταγράφεται θετική μεταβολή το β' τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο.

Προκειμένου όμως να υπάρξει ετήσια ανάπτυξη της τάξεως του 0,2%, το ελληνικό ΑΕΠ θα πρέπει να ενισχυθεί κατά 0,8% τόσο το τρίτο όσο και το τέταρτο τρίμηνο, κάτι που ο οίκος θεωρεί ιδιαίτερα απίθανο, υπενθυμίζοντας ότι προβλέπει οριακή πτώση του ΑΕΠ κατά 0,3% φέτος.

Αναφερόμενη στον τουρισμό, η Citi εκτιμά ότι ο κλάδος δεν αναμένεται να δώσει την ίδια ενίσχυση στο ΑΕΠ με την περίοδο 2013-2015. 

Η μείωση των τουριστικών εσόδων σε ετήσια βάση φέτος είναι ένας από τους λόγους που η Citi εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα παραμείνει αδύναμο τόσο το β' εξάμηνο του 2016 όσο και το 2017.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ακυρώνει η Citi τις προβλέψεις Τσίπρα για ανάπτυξη
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7531149968653060755
Σχόλια
item