Γιάννενα: Κοριτσάκι στα Ιωάννινα μπήκε στο χειρουργείο εξαιτίας του bullying από συμμαθητή της

Γιάννενα: Κοριτσάκι στα Ιωάννινα μπήκε στο χειρουργείο εξαιτίας του bullying από συμμαθητή της
Εναν εφιάλτη ζούσε ανήλικο κορίτσι στο σχολείο, στα Ιωάννινα, εξαιτίας του καθημερινού bullying, που τελικά την οδήγησε να υποβληθεί σε επέμβαση.

Η καταγγελία της μητέρας συγκλονίζει, καθώς περιγράφει πώς για σχεδόν δύο χρόνια ένας μαθητής μεγαλύτερης τάξης στο δημοτικό σχολείο της ασκούσε bullying για τα πεταχτά αφτιά της.
«Το κορίτσι χειρουργήθηκε στις 07/01/16 στην ΩΡΛ Κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα λόγω αφεστώτων ώτων. Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε λόγω της  μεγάλης ψυχολογικής πίεσης που δεχόταν το παιδί από τους συμμαθητές της στο σχολείο λόγω δυσμορφίας των πτερυγίων της», αναφέρει η ιατρική γνωμάτευση, την οποία δημοσίευσε το epirus-tv-news, μαζί με την έγγραφη καταγγελία της μητέρας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.
Το κοριτσάκι πήγαινε πέρυσι στην τετάρτη Δημοτικού και, όπως καταγγέλλει η μητέρα της, συχνά τα άλλα παιδιά την αντιμετώπιζαν με ειρωνεία και πολλές φορές με επιθετικότητα. Ιδιαίτερα ένας μαθητής, ένα χρόνο μεγαλύτερός της, την αποκαλούσε «Ντάμπο το ελεφαντάκι» μεταξύ άλλων και τη χτυπούσε στα αφτιά.
Η μητέρα καταγγέλλει ότι παρότι είχε απευθυνθεί στον διευθυντή του σχολείου για το ζήτημα, ο τελευταίος δεν προέβη σε καμία ενέργεια τα τελευταία δύο χρόνια.
«Η κόρη μου εκδήλωσε συναισθήματα φόβου, μελαγχολίας, ανησυχία και άρνηση να πηγαίνει στο σχολείο», αναφέρει η μητέρα και τελικά η οικογένεια αποφάσισε να καταφύγει στην επέμβαση, προκειμένου  «να παύσει το παιδί μου να υφίσταται όλη αυτή την ψυχολογική πίεση, που το έκανε να αισθάνεται μειονεκτικά, μέχρι και να παθαίνει κρίσεις πανικού».
Ομως, όπως αναφέρει, ακόμη και μετά από την επέμβαση συνέχισε η επιθετική συμπεριφορά σε βάρος της κόρης της, με το κορίτσι να γυρίζει στο σπίτι σε άθλια κατάσταση, κλαίγοντας και αρνούμενη να ξαναπάει στο σχολείο.
Τελικά, οι γονείς της μαθήτριας έκαναν αίτηση για μετεγγραφή της σε άλλο δημοτικό σχολείο.
Πηγή: iefimerida.gr 
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κοριτσάκι στα Ιωάννινα μπήκε στο χειρουργείο εξαιτίας του bullying από συμμαθητή της
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5611540727609082068
item