Πρέβεζα: Απλήρωτοι από τον Μάιο οι φύλακες στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας Πρέβεζα: Απλήρωτοι από τον Μάιο οι φύλακες στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Απλήρωτοι από τον Μάιο οι φύλακες στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας

Πρέβεζα: Απλήρωτοι από τον Μάιο οι φύλακες στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας

Απλήρωτοι από τον Μάιο παραμένουν εργαζόμενοι στους αρχαιολογικούς χώρους στην Πρέβεζα. 

Πρόκειται για τους φύλακες που είχαν προσληφθεί με επτάμηνες συμβάσεις για τις ανάγκες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης αλλά και του Νεκρομαντείου. 

Η καταγγελία έφτασε στο pamepreveza.gr και όπως επισημαίνουν, παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας μέχρι και σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ. 

Την ίδια ώρα, όπως τονίζουν, σε άλλες περιφέρειες οι συνάδελφοί τους έχουν πληρωθεί κανονικά. 

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς χρειάζεται να διανύσουν καθημερινά χιλιόμετρα προκειμένου να βρίσκονται στις δουλειές τους, που σημαίνει έξοδα τα οποία έχουν πληρώσει από την τσέπη τους, μιας και δεν τους έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα τα δεδουλευμένα. 

Από την πλευρά της, η Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, κάνει λόγο για καθυστερήσεις οι οποίες δεν άπτονται της δικαιοδοσίας της. 

Σε επικοινωνία που είχε το pamepreveza.gr με την προϊσταμένη της Εφορίας στην Πρέβεζα, Αγγέλη Ανθή, μας είπε πως συμμερίζεται την αγωνία και το πρόβλημα των εργαζομένων, αλλά από την υπηρεσία της, έχουν γίνει όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες που αφορούν στην μισθοδοσία τους. 

Συμπλήρωσε επίσης πως η διαδικασία ξεκίνησε από τον Μάιο, πλην όμως στο μεσοδιάστημα, προέκυψαν κάποια ζητήματα και ζητήθηκαν επιπλέον διευκρινήσεις από την Υπηρεσία Δημοσίου Ελέγχου, που παραλαμβάνει τα δικαιολογητικά πρόσληψης. 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία. Καθυστέρηση επίσης υπήρξε και από τον ΕΟΠΠΕΠ. 

Όπως τόνισε η κ. Αγγέλη, η μισθοδοσία αφορά στο σύνολο των εργαζομένων και όχι μεμονωμένα, ενώ διαβεβαίωσε πως ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές. 

Πάντως, όπως και να έχει, το διάστημα που έχει περάσει είναι μεγάλο. Ήδη βρισκόμαστε στον πέμπτο μήνα. Και θα έπρεπε, ότι και αν είχε προκύψει από τον πρώτο μήνα, ή στο επόμενο διάστημα να έχει ξεπεραστεί σε πολύ λιγότερο χρόνο από αυτόν. 

pamepreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Απλήρωτοι από τον Μάιο οι φύλακες στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 4656564243288521377
Σχόλια
item