Γιάννενα: Πιέσεις για μετεγγραφές μαθητών Γιάννενα: Πιέσεις για μετεγγραφές μαθητών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πιέσεις για μετεγγραφές μαθητώνΓιάννενα: Πιέσεις για μετεγγραφές μαθητών

Συνεχείς επεμβάσεις πολιτικών και διοικητικών παραγόντων για εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών καταγγέλλει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων, που εντάσσονται στην πολιτική των πελατειακών σχέσεων.


Η ΕΛΜΕ επισημαίνει ότι η χωροταξική κατανομή των μαθητών στα σχολεία ανήκει αποκλειστικά στην ευθύνη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρέπει να γίνεται με βάση την κείμενη νομοθεσία, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την έγγραφη απαίτηση από διευθύνσεις σχολείων να προχωρήσουν σε μετεγγραφές μαθητών, «μια απαίτηση που συνοδεύθηκε, μάλιστα, από την απειλή πειθαρχικού παραπτώματος , μέσω της διαδικασίας του εντέλλεσθε. 

Η διαδικασία αυτή θυμίζει άλλες εποχές και προσβάλλει συνολικά τον εκπαιδευτικό κόσμο».

Η ΕΛΜΕ, τέλος, διακηρύττει ότι θεωρεί όλα τα σχολεία της πόλης ισάξια και τις απόψεις για πρεστίζ σχολείων καταδικαστέες και υπεύθυνες για τη διαρκή αντιπαλότητα των σχολείων και την «άγρα» μαθητών, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.
«Το δημόσιο σχολείο δεν αποτελεί επιχείρηση και δεν είναι κτήμα κανενός. Δεν έχει, λοιπόν, καμιά ανάγκη να διαφημίζεται και να αντιμετωπίζει τον μαθητή ως εμπόρευμα. 
Βασικό του κριτήριο οφείλει να είναι η κατοχύρωση των βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών σε συνδυασμό με τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
agon.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Πιέσεις για μετεγγραφές μαθητών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7435804100647987094
Σχόλια
item