Γιάννενα: Ο Πολιτισμός σημαντική επένδυση για την Ήπειρο Γιάννενα: Ο Πολιτισμός σημαντική επένδυση για την Ήπειρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ο Πολιτισμός σημαντική επένδυση για την Ήπειρο

Γιάννενα: Ο Πολιτισμός σημαντική επένδυση για την Ήπειρο

Τη βεβαιότητά του ότι η ανάπτυξη σε αυτό τον τόπο θα έρθει από το πεδίο του πολιτισμού και την πεποίθησή του ότι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να γίνει στην Ελλάδα είναι στον τομέα αυτό, εξέφρασε, προχθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο τομέας Πολιτισμού της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων στο ξενοδοχείο Οlympic, ο Τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος, πρ. Υπουργός και βουλευτής  Α’ Θεσσαλονίκης Κων/νος Γκιουλέκας. 

Μάλιστα, σημείωσε ότι μεγάλο βάρος στον Πολιτισμό δίνει και ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ η Ν.Δ. επεξεργάζεται στη Βουλή σχετικά νομοσχέδια, τα οποία θα εφαρμόσει όταν της δώσει την εντολή διακυβέρνησης ο ελληνικός λαός. 


Βαριά κληρονομιά Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην βαριά πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου, στους διακεκριμένους Ηπειρώτες καλλιτέχνες, ενώ τόνισε την ανάγκη να διοργανώνονται μόνιμες παραστάσεις αρχαίου δράματος σε αρχαία θέατρα όπως η Δωδώνη. 


Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης, ανεξαρτήτου κομματικής ταυτότητας, να καταθέτουν προτάσεις για τον χώρο, καθώς, όπως υπογράμμισε «σ’ αυτή την παράταξη ενώνουμε τους Έλληνες, δεν διχάζουμε, επιβραβεύουμε τη προσπάθεια».

«Όπλο» για την Ελλάδα...
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο Γιαννιώτης βουλευτής της Ν.Δ. και πρ. Υπουργός Κ. Τασούλας, οποίος χαρακτήρισε τον πολιτισμό «όπλο» για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι πέραν της απαράμιλλης ηθικής διάστασης, επιφέρει πρακτικά αποτελέσματα και στο κομμάτι της οικονομίας.


Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σπ. Βασιλείου συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον Τομεάρχη Πολιτισμού Στέφανο Μιχάλη, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα, με ένα από αυτά να είναι ο πολιτισμός.


Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΟΔΕ κ. Μιχάλης χαρακτήρισε τον πολιτισμό υπεραξία που πρέπει να τους ενώνει όλους υπεράνω κομματικών διαχωρισμών. 


Το «παρών» στην χθεσινή εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρ. Υπουργός Στ. Καλογιάννης, οι πολιτευτές Χάρης Λαζάνης, Γιούλα Μητροκώστα, οι Αντιπεριφερειάρχες Ι. Καραμπίνας, Οδ. Πότσης, η πρ. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Β. Ευταξά, κ.α.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Πολιτισμός σημαντική επένδυση για την Ήπειρο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 119936061910295845
Σχόλια
item