«Συμφωνία με τους θεσμούς» για τη διοίκηση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων «Συμφωνία με τους θεσμούς» για τη διοίκηση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Συμφωνία με τους θεσμούς» για τη διοίκηση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων

Οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος

Σε συμφωνία με τους θεσμούς όσον αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Εποπτικό Συμβούλιο του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων φαίνεται οτι κατέληξε την Παρασκευή η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Πρόεδρος φέρεται ότι ορίζεται ο Γάλλος Ζακ λε Πακ, πρώην συνεργάτης της σημερινής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κρίστιν Λαγκαρντ.

Ο δεύτερος ξένος θα είναι ο Ισπανός Νταβίντ Βεγκάρα, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Τις τρεις ελληνικές θέσεις θα καταλάβουν η Όλγα Χαρίτου, ειδική στα χρηματοοικονομικά και σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, ο Γιώργος Ταβλάς και ο Γιώργος Σταμπουλής.

Η σύσταση της διοίκησης του υπερταμείου είναι μία από τις εκκρεμότητες που οφείλει να κλείσει η ελληνική κυβέρνηση για να λάβει τα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ που απομένουν από την πρώτη αξιολόγηση.

Epirusblog Gr
5 of 5
«Συμφωνία με τους θεσμούς» για τη διοίκηση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4649605082885473023
Σχόλια
item