Παρασκηνιακές διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -Οι τάσεις προετοιμάζονται για το Συνέδριο Παρασκηνιακές διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -Οι τάσεις προετοιμάζονται για το Συνέδριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παρασκηνιακές διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -Οι τάσεις προετοιμάζονται για το Συνέδριο

Παρασκηνιακές διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -Οι τάσεις προετοιμάζονται για το Συνέδριο
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρασκηνιακές διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς ένα μήνα πριν το δεύτερο Συνέδριο το οποίο και έχει προγραμματιστεί για τις 13-16 Οκτωβρίου.
Όλες οι τάσεις βρίσκονται «επί ποδός» και επεξεργάζονται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθουν σε μία «κορυφαίας σημασίας κομματική διαδικασία», όπως λένε, που θα περιλαμβάνει μια σοβαρή αποτίμηση για την κυβερνητική πορεία του κόμματος, το ρόλο του και τα πολιτικά επίδικα από δω και στο εξής. 
Αρχές Οκτωβρίου πανελλαδική σύσκεψη από τους «53»
Όπως αποκαλύπτει το iefimerida η ομάδα των «53» έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο κλειστές συναντήσεις και ετοιμάζεται για την δεύτερη πανελλαδική συνδιάσκεψη (η πρώτη έγινε τον περασμένο Μάρτιο), που θα λάβει χώρα περίπου δέκα μέρες πριν το συνέδριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της τάσης εστιάζουν στα εξής τρία βασικά ζητήματα:
• Το κυβερνητικό έργο να κινείται με βάση  την αναδιανομή πόρων για τους ασθενέστερους, με στόχο την απεγκλωβισμό από το μνημόνιο
• Παρά τα αναγκαία- όπως λένε- ανοίγματα στη Σοσιαλδημοκρατία, η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει η Ριζοσπαστική Αριστερά
• «Ναι» στις τάσεις, όχι όμως ως φράξιες αλλά ως ιδεολογικά ρεύματα

Την Πέμπτη η …μάζωξη της «Πλατφόρμας ‘10»

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Λεωνίδου θα μαζευτούν την Πέμπτη τα μέλη της «Πλατφόρμας ‘10», γνωστής και ως τάσης των Παπαδημούλη- Μπαλάφα- Δούρου. 
Σε αυτήν μετέχει ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης όπως και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.
Την Παρασκευή συνεδριάζει και η Ενωτική Κίνηση
Τέλος, την προσεχή Παρασκευή- και ένα εικοσιτετράωρο πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής- θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και της Ενωτικής Κίνησης. 
Πρόκειται για την κατ’ εξοχήν προεδρική ομάδα καθώς σε αυτήν μετέχουν -πέρα από πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού- , ο πατέρας του υπουργού Επικρατείας Στέλιος Παππάς, και τα στελέχη Νίκος Σκορίνης, Κώστας Πουλάκης κ.α.

Epirusblog Gr
5 of 5
Παρασκηνιακές διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -Οι τάσεις προετοιμάζονται για το Συνέδριο
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8854563481250630933
Σχόλια
item