Γιάννενα: «Θεσμός» γίνεται το Φεστιβάλ της ΚΝΕ Γιάννενα: «Θεσμός» γίνεται το Φεστιβάλ της ΚΝΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Θεσμός» γίνεται το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Γιάννενα: «Θεσμός» γίνεται το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” θα γίνει στα Γιάννενα, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στα Λιθαρίτσια.


«Το Φεστιβάλ μας αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο εδώ και 42 ολόκληρα χρόνια, έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό  γεγονός, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. 


Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Εμπνεόμαστε απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! 


Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας. 

Φέτος τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται:Πολιτική ομιλία με την Ελένη Μπέλλου μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 17/09. 


Στο χώρο του Φεστιβάλ για όλη την διάρκειά του θα υπάρχουν δύο εκθέσεις η μία είναι αφιερωμένη στο αγώνα του ΔΣΕ στην Ήπειρο και η δεύτερη στην ίδρυση του ΚΚΕ στα Γιάννενα, τους πρώτους εργατικούς αγώνες και το κίνημα στα Γιάννενα. Θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις. 


Γλέντι με τον Β Παπαγεωργίου στο κλαρίνο και την ορχήστρα του την Παρασκευή 16/09 και συναυλία με τον γνωστό καλλιτέχνη Β. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά από πάρα πολλά χρόνια πραγματοποιεί εμφάνιση στην πόλη μας.


Στο χώρο θα λειτουργεί  χώρος για μαθητές με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα της πόλης, διαδραστικά παιχνίδια με πολλές εκπλήξεις.

Στέκι αθλητισμού και πολιτισμού με επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων, χορευτικών, αθλητικών τουρνουά κλπ.


Μουσικοχορευτικές παραστάσεις και παραγωγές από ομάδες της ΚΝΕ.


Έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή των προσφύγων στους καταυλισμούς, τόσο της πόλης μας, όσο και πανελλαδικά. 

Παιδότοπος με δραστηριότητες για μικρά παιδιά.

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Θεσμός» γίνεται το Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6666043827710259007
Σχόλια
item