Άρτα: Μητροπολίτης Άρτας… Γιατί παραιτήθηκε…

Άρτα: Μητροπολίτης Άρτας… Γιατί παραιτήθηκε…
Τους λόγους για τους οποίους τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί ανακοίνωσε στους πιστούς του, ο Μητροπολίτης Αρτης, Ιγνάτιος.
Μιλώντας στο εκκλησίασμα κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς στην Αρτα, ο κ. Ιγνάτιος τους είπε την απόφαση που πήρε.
«Ηταν μια επιλογή μου την οποία ενσυνείδητα έκανα γιατί πιστεύω ότι ο άνθρωπος όταν έχει ακόμη την υγεία και το μυαλό του πρέπει να αποσύρεται και υπάρχουν νεότεροι να συνεχίσουν» είπε στο εκκλησίασμα.
«Μην στεναχωριέστε, να χαίρεστε» τους είπε και αποκάλυψε ότι στις 7 Οκτωβρίου θα φτάσει ο νέος Δεσπότης Αρτης.
Ως γνωστόν ο κ. Ιγνάτιος είχε υποβάλει την παραίτησή του με επιστολή του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο στις 31 Αυγούστου. Η παραίτηση έγινε δεκτή χθες, Τετάρτη από την ΔΙΣ.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος Δ’, κατά κόσμο Νικόλαος Αλεξίου, γεννήθηκε το 1945 στην Καστανιά Άρτης. Τις Γυμνασιακές του σπουδές περάτωσε στην Άρτα. 
Το 1964 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1969. 
Διάκονος χειροτονήθηκε το 1971 και Πρεσβύτερος το 1974 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο Γ΄. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης κατά τα έτη 1971 ως 1988, οπότε εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μητροπολίτης Άρτας… Γιατί παραιτήθηκε…
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4988313804138288197
item