Γιάννενα: Η «αγκαλιά» της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ανοιχτή σε όποιον την έχει ανάγκη! Γιάννενα: Η «αγκαλιά» της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ανοιχτή σε όποιον την έχει ανάγκη! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η «αγκαλιά» της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ανοιχτή σε όποιον την έχει ανάγκη!

Γιάννενα: Η «αγκαλιά» της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ανοιχτή σε όποιον την έχει ανάγκη!
Μπορεί οι δυσκολίες να είναι πολλές και από τους φόρους και τα βάρη όπως ο ΕΝΦΙΑ να μην εξαιρείται κανείς, ούτε καν τα κατά τόπους προνοιακά ιδρύματα, ωστόσο, η ΕΛΕ­ΠΑΠ Ιωαννίνων δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει απτόητη το πολύτιμο έργο της!
Στηριζόμενη στην εμπιστοσύνη και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της ξεκινάει δυναμικά τη νέα χρονιά, επεκτείνοντας τις δράσεις της προκειμένου να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους πάσχοντες συνανθρώπους μας όλων των ηλικιών!
Πρώιμη παρέμβαση
Πέρα από τα τμήματα θεραπείας για τα ανάπηρα παιδιά που διαθέτει, η ΕΛΕΠΑΠ έχει διαμορφώσει, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Νιάρχου, στο ισόγειο του κτιρίου της στη Νεοκαισάρεια και δύο πλήρεις αίθουσες πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με διάφορες αναπτυξιακές διαταραχές, όπως κάποιες δυσκολίες στην ομιλία κ.λ.π.. 
Τα παιδιά πηγαίνουν καθημερινά και φεύγουν από την ΕΛΕΠΑΠ με λεωφορείο χωρίς να πληρώσουν κάτι.
«Είμαστε οι μόνοι στην Ήπειρο που έχουμε εγκεκριμένο πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης απ’ το αρμόδιο Υπουργείο», τονίζει, μιλώντας σχετικά στον «Π.Λ.», η Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ Νατάσα Μπέγκα. 
Και προσθέτει: «Σε μας έρχονται παιδιά με οποιοδήποτε μικρό πρόβλημα, από την ηλικία των δύο ετών, αρκεί να το θέλουν οι γονείς και τα αποτελέσματα που έχουμε είναι εντυπωσιακά. 
Καλύπτουμε και το κομμάτι της προσχολικής ηλικίας, δηλαδή ως τα μεγάλα νήπια, οπότε τα παιδιά φεύγουν για να πάνε στο Δημοτικό»!
Τμήμα για ενήλικες
Εκτός απ’ τα παιδιά, η ΕΛΕ­ΠΑΠ ασχολείται και με ενήλικες οι οποίοι έχουν προβλήματα διαφόρων ειδών. 
Έτσι, λειτουργεί σε καθημερινή βάση τμήμα δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρίες άνω των 25 ετών τα οποία, μεταξύ άλλων, εκπαιδεύονται καθημερινά στη χρήση υπολογιστών, αλλά και στη λεγόμενη αυτόνομη διαβίωση, ενώ φτιάχνουν όλοι μαζί μπομπονιέρες για γάμους και βαπτίσεις οι οποίες κυριολεκτικά ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα!
Προχωρούν οι Στέγες
Σε καλό δρόμο είναι και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που κατασκευάζει η ΕΛΕΠΑΠ και αποτελούν το νέο μεγάλο της «στοίχημα», αλλά και ένα σημαντικό έργο πρόνοιας για τα Γιάννενα. 
Όπως τονίζει η κ. Μπέγκα, «οι εργασίες προχωρούν πολύ γρήγορα και πρέπει να μας παραδοθούν μέσα στον Σεπτέμβριο». 
Ωστόσο, επειδή το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, η ΕΛΕΠΑΠ πρέπει να κάνει διεθνή διαγωνισμό για τον εξοπλισμό των κτιρίων, γεγονός που σημαίνει καθυστέρηση. 
Η Πρόεδρος της Εταιρείας εκφράζει το φόβο ότι θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες ώσπου να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.
Συνολικά κατασκευάζονται επτά σπίτια στα οποία θα μένουν 35 άτομα με νοητική υστέρηση ενώ θα εργάζονται άλλοι 30 υπάλληλοι. Θα υπάρχει επίσης ένα κτίριο πολλαπλών χρήσεων (για φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία, εργαστήρια, γραφεία κ.λ.π.).
Σε όλη την Ήπειρο!
Τη διοίκηση των σπιτιών θα αναλάβει μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία θα συσταθεί από την ΕΛΕΠΑΠ και την Περιφέρεια Ηπείρου. 
Η συγκεκριμένη εταιρεία θα είναι επίσης σε θέση να κάνει κι άλλες παρεμβάσεις κοινωνικής πρόνοιας σε όλη την Ήπειρο. 
«Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί εδώ στον τόπο μας, στην Ήπειρο, θα μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις χωρίς να εξαρτιόμαστε από κανέναν», σχολιάζει η κ. Μπέγκα. Καταλήγοντας, επισημαίνει με έμφαση ότι «συνεχίζουμε στηριζόμενοι πρώτα και κύρια στην αγάπη της κοινωνίας. 
Αν δε μας στήριζε η κοινωνία δε θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε»!

T T T
Πληροφορίες και εγγραφές στα τμήματα της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων για τη νέα χειμερινή περίοδο στο email: elepap2@otenet.gr και στο τηλέφωνο: 26510-83173.
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Η «αγκαλιά» της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων ανοιχτή σε όποιον την έχει ανάγκη!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 755733591470641444
Σχόλια
item