Ν. Κορέα: Η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε δοκιμή ισχυρού πυραυλοκινητήρα Ν. Κορέα: Η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε δοκιμή ισχυρού πυραυλοκινητήρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ν. Κορέα: Η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε δοκιμή ισχυρού πυραυλοκινητήρα

Ν. Κορέα: Η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε δοκιμή ισχυρού πυραυλοκινητήρα

Το Πεκίνο αναμένει ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να μην υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης.

Αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο εμφανίζεται η Βόρεια Κορέα η οποία σύμφωνα με της ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας πραγματοποίησε δοκιμή ενός ισχυρού πυραυλοκινητήρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση πυραύλων μακράς ακτίνας δράσης.

Σύμφωνα με αξιωματικό του μεικτού στρατιωτικού επιτελείου της Νότιας Κορέας, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αξιολογούν στοιχεία για τη διεξαγωγή της δοκιμής αυτής, καθώς η Πιονγιάνγκ εμφανίζεται αποφασισμένη να ολοκληρώσει την ανάπτυξη ενός βαλλιστικού πυραύλου, μακράς ακτίνας δράσης, που θα έχει την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

Παράλληλα, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας αρέσκεται να προχωρεί σε κινήσεις εντυπωσιασμού, έναντι των διεθνών ηγετών, που συζητούν την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Κίνα υποστηρίζει το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, προκειμένου να ληφθούν νέα μέτρα κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

Παράλληλα, το Πεκίνο αναμένει ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να μην υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης.

Επίσης, η Κίνα εκφράζει σταθερά την αντίθεσή της, στην ανάπτυξη του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στο έδαφος της Νότιας Κορέας, τόνισε ο Λι, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ν. Κορέα: Η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε δοκιμή ισχυρού πυραυλοκινητήρα
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 7724716686663584110
Σχόλια
item