Άρτα: Νοικοκυρεμένη η Αστυνομία Άρτας Άρτα: Νοικοκυρεμένη η Αστυνομία Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Νοικοκυρεμένη η Αστυνομία Άρτας

          Άρτα: Νοικοκυρεμένη η Αστυνομία Άρτας
Περιοδεία στην Ήπειρο του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβαλά
«Πολλές φορές έχει δώσει τα σημάδια της προς την ηγεσία» δηλώνει ο Αρχηγός.

«Μικρή και νοικοκυρεμένη» χαρακτήρισε την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, που την επισκέφθηκε χθες το πρωί, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «Η εν λόγω Διεύθυνση πολλές φορές έχει δώσει τα σημάδια της προς την ηγεσία και το Αρχηγείο, αναφορικά με την απόδοσή της κάτι που εκτιμούμε ότι θα εισπράττεται και από τους πολίτες της περιοχής, βοηθώντας στην διαδικασία ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Απ’ όσα γνωρίζουμε πιστεύουμε ότι έτσι συμβαίνει».
Πιο αναλυτικά ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, καθώς αμέσως μετά μετέβη στα Ιωάννινα όπου σήμερα θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια του Μουσείου Αργυροχρυσοχοϊας τα οποία θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις του και σ’ όλες τις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις, όσο και στην Γενική Διεύθυνση Ηπείρου.
TSOYBALAS KONOS ELAS ARTA 2016 SEPTEMBRIOS 1AΠρώτη φορά
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που Αρχηγός του Σώματος επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού κάτι που αξιολογήθηκε πολύ θετικά ενώ επιπρόσθετα με ικανοποίηση πλαισιώθηκε η πρόθεση του κ. Τσουβαλά να έχει συνάντηση με όλο το προσωπικό, όπως κι έγινε.
Εξάλλου η παρουσία του αυτή έγινε μόλις 24 ώρες από την ανακοίνωση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτι που έδωσε την δυνατότητα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην τοπική ηγεσία να τη συζητήσουν.
Τον αρχηγό της ΕΛΑΣ συνόδευαν σε αυτή την επίσκεψη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σκούμας, και τον υποδέχθηκαν στην Διεύθυνση ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας, Πάρις Νίκου και ο Θποδιευθυντής (Αστυνομικός Διευθυντής στο βαθμό) Δημήτρης Κορομηλάς, όπως και όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης με το οποίο συναντήθηκε.
Πρώτα το Αστυνομικό Τμήμα
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του σε σχετική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, όταν είχε ολοκληρώσει την επίσκεψη στην Άρτα, όσα μέχρι σήμερα φημολογούνται για το πρόσωπό του. 
Πως δηλαδή διέπεται από υπευθυνότητα, τον χαρακτηρίζει η ευγένεια, και θέτει στο επίκεντρο της λειτουργίας του άνθρωπο. 
Κι αυτό όχι μόνο διότι επαναλάμβανε ότι η στόχευση θα πρέπει να είναι η καλύτερη υπηρεσία προς τον πολίτη αλλά, και γιατί απαντώντας στα ερωτήματά μας, πρώτα και πάνω απ’ όλα υπογράμμισε ότι πέρα από τα Τμήματα και τις Διευθύνσεις που αποτελούν διοικητικά κέντρα της λειτουργίας της Αστυνομίας, το έργο της παράγεται από τις ομάδες που βρίσκονται καθημερινά στην υπεράσπιση του δικαίου του πολίτη. 
«Η αναφορά είναι το Αστυνομικό Τμήμα», επισήμανε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι οι ομάδες όπως η ΔΙΑΣ, η ΟΠΚΕ, οι πεζές περιπολίες κλπ είναι που φέρνουν εις πέρας το έργο, αυτό το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια μέσα και από το νέο σχεδιασμό να αυξηθεί και να βελτιωθεί.
TSOYBALAS KONOS ELAS ARTA 2016 SEPTEMBRIOS 2Αναγκαιότητα
Για την αναδιάρθρωση που ανακοινώθηκε ο κ. Τσουβαλάς επισήμανε πως «αποτελούσε αναγκαιότητα που είχε επισημανθεί από το παρελθόν ο εκσυγχρονισμός της Ελληνικής Αστυνομίας και η αναδιάρθρωση αυτή που σήμερα επιχειρείται, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα που απαντά σε ρεαλιστική βάση και με κυρίαρχη τη φιλοσοφία να παράξει αποτελέσματα».
Στο ερώτημά μας, αναφορικά με όσα αυτή προβλέπει για το νομό, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, επισήμανε ότι στην Άρτα δεν έχουμε την ανάγκη μίας καθοριστικής φύσεως μεταβολής, όμως εκείνο που υπογράμμισε είναι η πρόθεση «βελτίωσης της οργανικής δομής των υπηρετούντων των υφιστάμενων υπηρεσιών και του δυναμικού τους».
Σε άλλο σημείο και κατόπιν σχετικού ερωτήματος, μας επισήμανε ότι το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της αναδιάρθρωσης είναι άμεσο, εξηγώντας ότι θα απαιτηθούν 20 με 25 ημέρες για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και για την ΕΛΑΣ ξεκινά άμεσα η εφαρμογή, προσθέτοντας και την παράμετρο που αφορά διαδικασίες ενίσχυσης της οργανικής δύναμης των υπηρεσιών, όπως και την βελτίωση των συνθηκών και των μέσων.
Η υποδοχή
Από το νομό με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κινήθηκε συνοδευόμενος τόσο από τον Γενικό Βορείου Ελλάδας όσο και από τον Γενικό Διευθυντή Περιφέρειας, Κωνσταντίνο Σκούμα που θα τον συνοδεύσει και στις υπόλοιπες Διευθύνσεις της Ηπείρου στις οποίες θα έχει αντίστοιχα συναντήσεις, μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Μαζί του ο κ. Τσουβαλάς, πήρε το αναμνηστικό δώρο που για λογαριασμό της Διεύθυνση Άρτας παρέδωσε, με αφορμή της επίσκεψής του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάρις Νίκου. 
Πρόκειται για μια εικόνα της Πολιούχου Άρτας, Αγίας Θεοδώρας, που με χαρά αποδέχθηκε.
-Αξίζει να σημειωθεί ότι για την τοπική Διεύθυνση, ο σχεδιασμός αφορά σε έξι Τμήματα συνολικά και η μεταβολή συνίσταται στην κατάργηση του Τμήματος Περιφέρειας και την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος, Γεωργίου Καραϊσκάκη όπως και στο Α.Τ. Βουργαρελίου, που γίνεται Αστυνομικό Τμήμα Κεντρικών Τζουμέρκων, για όλο τον «Καλλικρατικό» Δήμο.
Αναλυτικά στην σχετική αναδιάρθρωση για την Άρτα προβλέπονται τα εξής: Η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στην οποία λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σ’ αυτή: Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, Τμήμα Τροχαίας Άρτας, Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη, Αστυνομικό Τμήμα Κεντρικών Τζουμέρκων, Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Άρτας.
TSOYBALAS KONOS ELAS ARTA 2016 SEPTEMBRIOS KOSMOS

Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο.
Το σχέδιο για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσίασαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς.
Βάσει του σχεδίου για την αναδιάταξη-αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που παρουσίασαν, εξοικονόμηση 137 αστυνομικών προκύπτει για τις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου με τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση προσωπικού να προκύπτει από τις αλλαγές στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, με ένα πλεόνασμα 119 αστυνομικών απο τον περιορισμό των υπηρεσιών από 26 σε 20, 14 αστυνομικοί εξοικονομούνται στην Α.Δ. Πρέβεζας με τις υπηρεσίες να γίνονται σε δέκα από δώδεκα, πλεόνασμα τεσσάρων αστυνομικών προκύπτει στην Α.Δ. Θεσπρωτίας με τις νέες υπηρεσίες να είναι 13 από 16, ενώ δεν υπάρχει εξοικονόμηση στην Α.Δ. Άρτας, όπου οι νέες υπηρεσίες γίνονται επτά από οκτώ μέχρι σήμερα.
Το σχέδιο, που παρουσιάστηκε, περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων και άλλων υπηρεσιών, αλλά και ίδρυση άλλων εκεί που υπάρχει ανάγκη, αποδέσμευση αστυνομικών από την φύλαξη στόχων και εσωτερικές παρεμβάσεις. 
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης καταργούνται συνολικά 258 περιφερειακές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα, (από 1206 γίνονται 948) και ανακατανέμονται 4.289 οργανικές θέσεις.
Συνολικά καταργούνται 12 αστυνομικές υπηρεσίες στην Ήπειρο, που αναλυτικά έχουν ως εξής:
TSOYBALAS KONOS ELAS ARTA 2016 SEPTEMBRIOS NIKOY PARIS PLAKETAΔιεύθυνση Αστυνομίας Άρτας
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά σ’ αυτή:
1. Αστυνομικό Τμήμα Άρτας
2. Τμήμα Ασφάλειας Άρτας
3. Τμήμα Τροχαίας Άρτας
4. Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη
5. Αστυνομικό Τμήμα Κεντρικών Τζουμέρκων
6. Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Άρτας.
Έδρα των υπηρεσιών ορίζεται ο ομώνυμος Δήμος.
Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων λειτουργούν οι ακόλουθες υπηρεσίες:
1. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων
2. Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων
3. Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων
4. Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων
5. Τμήμα Μεταγωγών-Δικαστηρίων Ιωαννίνων
6. Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης
7. Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας
8. Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου
9. Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου
10. Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου
11. Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας
12. Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων
13. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας
14. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων
15. Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου
16. Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου
17. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζανης
18. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς
Στην ίδια διεύθυνση λειτουργεί επίσης ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων. 
Οι έδρες των τμημάτων θα βρίσκονται στους ομώνυμους δήμους ενώ τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου θα έχουν έδρα στη Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων στην ομώνυμη Δημοτική Ενότητα και τα τμήματα διαβατηριακού ελέγχου στις εγκαταστάσεις εισόδου- εξόδου Μέρτζιανης και Κακαβιάς.
Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες υπηρεσίες που υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
1. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας
2. Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας
3. Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας
4. Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών
5. Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς
6. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Ηγουμενίτσας
7. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας
8. Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών
9. Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών
Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Μαργαριτίου, ο οποίος εδρεύει στη Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου, ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρδικας ο οποίος εδρεύει στην δημοτική ενότητα Πέρδικας και ο Αστυνομικός Σταθμός Συβότων, ο οποίος εδρεύει στη Δημοτική Ενότητα Συβότων.
Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
1. Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας
2. Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας
3. Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας
4. Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου
5. Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού
6. Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Πρέβεζας.
Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης, ο Αστυνομικός Σταθμός Θεσπρωτικού, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Θεσπρωτικού, ο Αστυνομικός Σταθμός Λούρου που εδρεύει στην δημοτική ενότητα Λούρου και ο Αστυνομικός Σταθμός Πάργας που εδρεύει στην Πάργα. Έδρα του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου ορίζεται η δημοτική ενότητα Φαναρίου (Καναλάκι) και των υπολοίπων τμημάτων ο ομώνυμος Δήμος.
Epirusblog Gr
5 of 5
          
Άρτα: Νοικοκυρεμένη η Αστυνομία Άρτας
Epirusblog Gr
5 of 5
          
Αρτα 9035443612753483599
Σχόλια
item