Γιάννενα: Ομάδες και Συμβουλευτική από το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» Γιάννενα: Ομάδες και Συμβουλευτική από το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ομάδες και Συμβουλευτική από το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία»

Γιάννενα: Ομάδες και Συμβουλευτική από το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία»
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας   Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» στο πλαίσιο των προληπτικών παρεμβάσεων συνεχίζει την υλοποίηση μεταξύ άλλων στις εξής ομάδες: 
α) Ομάδες για γονείς παιδιών νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Στις ομάδες αυτές δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να εκφράσουν τη γνώμη, την εμπειρία και τους προβληματισμούς τους, να μοιραστούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο μεγάλωμα των παιδιών τους και να ανταλλάξουν απόψεις.
β) Ομάδες για παππούδες – γιαγιάδες. Τα τελευταία χρόνια οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν αναλάβει ενεργά την καθημερινή φροντίδα άρα και μέρος της διαπαιδαγώγησης των εγγονιών τους. 
Στόχος της ομάδας είναι η στήριξη στο ρόλο τους, η βελτίωση της επικοινωνίας με τα παιδιά και τα εγγόνια τους και η λειτουργική διαχείριση των σχέσεων μαζί τους
Τα θέματα που αναπτύσσονται στις παραπάνω ομάδες αφορούν στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, την επικοινωνία στην οικογένεια, τις σχέσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, τις σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια, την κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων καθώς και τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.
Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 10 – 15 άτομα και θα ολοκληρώνεται σε 7 δίωρες συναντήσεις (μία συνάντηση την εβδομάδα, πρωινές ή απογευματινές ώρες). Η παρακολούθηση είναι δωρεάν. 
Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», (Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα 3ος όροφος, Παπαδοπούλου 11, τηλ. 26510 25595).
γ) Υπηρεσίες Συμβουλευτικής σε γονείς, εφήβους, νεαρούς ενήλικες (κατόπιν ραντεβού στο τηλ. του Κέντρου Πρόληψης – 26510 25595).
δ) Παρεμβάσεις στη σχολική και ευρύτερη κοινότητα (προγράμματα πρόληψης, εκδηλώσεις, ομιλίες, ημερίδες κ.λπ.).
Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ομάδες και Συμβουλευτική από το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7335273993299481768
Σχόλια
item