Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ η λύση του ΑΚΑΓΕ Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ η λύση του ΑΚΑΓΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ η λύση του ΑΚΑΓΕ

Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ η λύση του ΑΚΑΓΕ

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων απορρίφθηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΔΣ του ΙΚΑ, η εισήγηση της διοίκησης του Ιδρύματος για προσφυγή στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, το λεγόμενο ΑΚΑΓΕ, προκείμενου να υπάρξει ομαλή καταβολή των συντάξεων έως το τέλος του χρόνου. 

Εν τω μεταξύ, σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΕ, ο οποίος θα υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση ύψους 150 εκατ. ευρώ από τον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ. 

Πάντως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, κάνει λόγο για εκστρατεία παραπληροφόρησης και τονίζει ότι εντός του ΑΚΑΓΕ λειτουργεί ειδικός «Λογαριασμός Αλληλεγγύης Συνταξιούχων», ο λεγόμενος και «μικρός ΑΚΑΓΕ», ο οποίος έχει ως αποστολή να καλύπτει, μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό, τα ελλείμματα των Ταμείων κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

Η εκστρατεία παραπληροφόρησης για τις συντάξεις είχε χθες ένα ακόμη επεισόδιο με τίτλο: «Σπάνε τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ για να πληρώσουν συντάξεις». 

Τα σχετικά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα κλιμακώθηκαν (για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία από πού εκπορεύονται) με ανάλογη κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας των Τομεαρχών Υγείας και Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας. 

Δυστυχώς για τα παπαγαλάκια και τα αφεντικά τους, η αλήθεια είναι η εξής: 

1. Τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το οκτάμηνο του έτους 2016, αυξήθηκαν κατά 345,70 εκατ. ευρώ ή κατά ποσοστό 4,96% σε σχέση με τα έσοδα του οκταμήνου του έτους 2015. 

Για τον λόγο αυτόν όχι μόνον τα ελλείμματα του δεν αυξήθηκαν, αλλά για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια δεν χρειάστηκε να προβεί σε εσωτερικό δανεισμό για την καταβολή των συντάξεων.

2. Ποτέ δεν υπήρξε θέμα «σπασίματος του κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ», που προορίζεται να συμπληρώσει τα καταληστευμένα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποθεματικά των ταμείων. 

Ποια είναι η διαστρέβλωση της γκρίζας προπαγάνδας; Στο εσωτερικό του ΑΚΑΓΕ λειτουργεί, με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια, εντελώς ξεχωριστά από τον «κουμπαρά», ειδικός «Λογαριασμός Αλληλεγγύης Συνταξιούχων», ο λεγόμενος και «μικρός ΑΚΑΓΕ». 

Από τη σύσταση του ο τελευταίος έχει ως αποστολή να καλύπτει, μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό, τα ελλείμματα των Ταμείων. 

Αυτό έγινε το 2014 επί κυβέρνησης ΝΔ και επαναλήφθηκε και το 2015, με τις ψήφους και των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων που καταψήφισαν τώρα την ανάλογη πρόταση του Διοικητή του ΙΚΑ, που δεν έκανε τίποτα παραπάνω από τα να επαναλάβει τη σχετική εγγραφή του φετινού προϋπολογισμού.

Epirusblog Gr
5 of 5
Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ η λύση του ΑΚΑΓΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1997282430521662885
Σχόλια
item