Γιάννενα: Φυγή εγκεφάλων - Καταστροφή ή αναγκαίο κακό? Γιάννενα: Φυγή εγκεφάλων - Καταστροφή ή αναγκαίο κακό? | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Φυγή εγκεφάλων - Καταστροφή ή αναγκαίο κακό?

Γιάννενα: Φυγή εγκεφάλων - Καταστροφή ή αναγκαίο κακό?
Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών διοργανώνει εκδήλωση (δημόσια διάλεξη) με θέμα τη «φυγή εγκεφάλων» και τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της με εισηγητές τους: Linas Cekanavicious και Gindra Kasnauskiene, καθηγητές της σχολής Οικονομικών Επιστημών του παν/μίου Βίλνιους της Λιθουανίας.
Η δημόσια διάλεξη με τίτλο Calamity of Brain Drain: is the devil as ugly as he is painted? θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 6μμ, στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης του παν/μίου Ιωαννίνων.
ΠΡΟ
Η «φυγή εγκεφάλων» ή “brain drain” από μια χώρα με άσχημες οικονομικές ή/και πολιτικές συνθήκες έχει πολύ συχνά περιγραφεί με μελανά χρώματα. Είναι όμως τόσο κακή;
Η διάλεξη είναι ανοικτή τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας. 
Οι εισηγητές θα αναφερθούν τόσο στην εμπειρία της χώρας τους (η Λιθουανία έχασε το 20% το πληθυσμού της τη δεκαετία του 1990) όσο και στη γενικότερη κατάσταση άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα. Το προσωπικό του τμήματος Οικονομικών Επιστημών θα βοηθήσει στη πιθανή ανάγκη μετάφρασης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα ακολουθήσει.
Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας να παρευρεθεί στην εκδήλωση και να συμμετάσχει ενεργά στην ανοικτή συζήτηση που θα ακολουθήσει.
vimanews.gr


Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Φυγή εγκεφάλων - Καταστροφή ή αναγκαίο κακό?
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3023993060980703740
Σχόλια
item