Πρέβεζα: Στην περιοχή κάτω από τα Πευκάκια θα κατασκευαστεί το Υδατοδρόμιο

Πρέβεζα: Στην περιοχή κάτω από τα Πευκάκια θα κατασκευαστεί το Υδατοδρόμιο

Το θέμα προχωρά με γοργούς ρυθμούς δήλωσε η Π. Καζάκου

Στην περιοχή που φιλοξενούνταν η Όπερα του Νερού και του Ονείρου, κάτω από τα Πευκάκια, θα κατασκευαστεί το υδατοδρόμιο της Πρέβεζας, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην  εφημηρίδα "Τοτπική Φωνή" η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Π. Καζάκου.Η κ. Καζάκου, ανέφερε πως υπήρχαν κάποια διαδικαστικά θέματα, αλλά το θέμα προχωρά με γοργούς ρυθμούς. 


Όπως εξήγησε εκπονούνται οι απαραίτητες μελέτες για την κατασκευή του υδατοδρομίου από την Εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, σημειώνοντας πως της Κέρκυρας και της Πρέβεζας θεωρούνται ως τα πιο προχωρημένα Υδατοδρόμια, επισημαίνοντας πως η σχετική απόφαση της Κυβέρνησης δεν επηρεάζει το υδατοδρόμιο της περιοχής μας.

Θα πρέπει να πούμε πως η δημιουργία υδατοδρομίου, εφόσον πάντα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα όσον αφορά κυρίως το περιβάλλον, χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης σημασίας για την Πρέβεζα, δεδομένου ότι η αδειοδότηση του υδατοδρομίου και η λειτουργία των Υδροπλάνων, θα δώσουν νέα ώθηση στον τουρισμό ενώ θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κάλυψη και των μεταφορικών αναγκών με τις παράκτιες περιοχές της Ελλάδας.

Εάν το έργο επιτύχει σε όλους του τομείς, τότε η ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας θα είναι άμεση, καθώς θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν αλλά και όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά την τουριστική περίοδο στην Πρέβεζα.

Μπορεί να αποτελέσει, με τους κατάλληλους χειρισμούς, έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας, ενώ διόλου απίθανο να γίνει και ένα αξιόλογο πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη καθώς θα ανοίξουν «αερο»γέφυρες με περισσότερες νησιωτικές περιοχές.

Η αρχή των υδατοδρομίων γίνεται από την Κέρκυρα, έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση της Κέρκυρας, των Παξών και αναμένεται η αδειοδότηση της Πάτρας, που είναι θέμα ημερών.

Αξίζει να επισημάνουμε πως επικαιροποιημένες προγραμματικές συμβάσεις αφορούν τα υδατοδρόμια Αστυπάλαιας, Λέρου, Λειψών, Ρόδου, Κω, Τήλου, Χάλκης, Καστελλορίζου, Καρπάθου, Κάσου, Νισύρου, Καλύμνου, Σύμης, Σύρου, Μήλου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Κύθνου, Κέας, Αμοργού, Άνδρου, Σικίνου, ενώ εγκρίθηκαν και δύο νέες προγραμματικές συμβάσεις για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων σε Μύκονο και Σίφνο.

Άρης Τσελίκος
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στην περιοχή κάτω από τα Πευκάκια θα κατασκευαστεί το Υδατοδρόμιο
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 69029068405657178
item