Γιάννενα: Αψήφησαν τη βροχή και έτρεξαν «Στους Δρόμους του Νησιού»

Γιάννενα: Αψήφησαν τη βροχή και έτρεξαν «Στους Δρόμους του Νησιού»
Αψήφησαν την έντονη βροχόπτωση εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι δρομείς που έτρεξαν το απόγευμα της Κυριακής «Στους δρόμους του Νησιού», ανοίγοντας έτσι την εβδομάδα εκδηλώσεων, που κορυφώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου με τον 10ο Γύρο της Λίμνης.
Υπό βροχή τερμάτισαν όσοι έτρεξαν στην διαδρομή των 3,6 χλμ. μέσα στα σοκάκια του Νησιού, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ήταν η προσπάθεια των μικρών παδιώνι, που έτρεξαν ολόκληρη τη διαδρομή των 1,6 χλμ.,  την ώρα που επικρατούσε έντονη βροχόπτωση. 
Παρ’ όλα αυτά, περίπου 300 μικροί και μεγάλοι αθλητές απόλαυσαν το βροχερό σκηνικό στο Νησί , που κάθε άλλο παρά μείωσε την ομορφιά και την μοναδικότητα αυτού του τόπου. 
Επίσης, εκατοντάδες ήταν εκείνοι, ντόπιοι και επισκέπτες, που βρέθηκαν στο Νησί και επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης και το μουσείο του Αλή Πασά, καθώς και τα μοναστήρια.
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 6.30 το απόγευμα με τη μεγάλη διαδρομή και λίγο αργότερα με τον αγώνα των παιδιών, την εκκίνηση στον οποίο έδωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, που βρέθηκε στο Νησί και χειροκρότησε την προσπάθεια όλων.
Εκ μέρους του Α.Ο Ποσειδών η πρόεδρος Αγνή Δρίμτζια εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 
«Δυστυχώς, δε μπορέσαμε να κάνουμε την τελετή έναρξης λόγω καιρού, αλλά ο Γύρος της Λίμνης δε χρειάζεται τελετές, είναι από μόνος του ένα πολύ μεγάλο γεγονός και ελπίζουμε να μας βοηθήσει ο καιρός όλη την εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημείωσε.
Τη σημασία της διοργάνωσης, που για πρώτη φορά έλαβε χώρα στο Νησί την περασμένη χρονιά με τεράστια επιτυχία, σημείωσε και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος. 
Εξάλλου, με στόχο το μικρότερο δυνατό κόστος για τους συμμετέχοντες και όλους όσοι επιθυμούσαν να βρεθούν στο Νησί, η συμμετοχή στους αγώνες ήταν δωρεάν, ενώ το Σωματείο Λεμβούχων μετακίνησε το σύνολο των αθλητών και των επισκεπτών μόνο με ένα ευρώ.
«Είχαμε άσχημο καιρό, αλλά αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και όλους τους αθλητές. Εύχομαι του χρόνου να είναι καλύτερος ο καιρός και να πάνε καλύτερα τα πράγματα. 
Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ ξανά στο Νησί. Έγινε πρώτη φορά πέρυσι, συνεχίσαμε φέτος και θέλουμε κάθε χρόνο να το κάνουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για το Νησί», σημείωσε.
Οι δεκάδες εθελοντές του Α.Ο Ποσειδών έδωσαν για μια ακόμη χρονιά τον καλύτερο εαυτό τους για μια άψογη διοργάνωση, ενώ στον τερματισμό τους συμμετέχοντες περίμεναν αναψυκτικά και φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ, που στηρίζει κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις του Γύρου Λίμνης.
«Χρώμα» στην εκδήλωση έδωσαν δύο αυτοκίνητα αντίκες, που προπορεύονταν των αθλητών, ενώ σημαντική και φέτος ήταν η συμβολή του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, που με τις λέμβους τους φρόντισαν για την ασφάλεια των αθλητών.
Τέλος, και αυτοί οι αγώνες δεν θα ήταν εφικτοί χωρίς την παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ την ευθύνη για την ιατρική κάλυψη είχε η παιδίατρος Καίτη Δρίμτζια.
Οι νικητές των αγώνων
Στον αγώνα των 3.600 μ. τερμάτισε πρώτος ο Απόλλωνας Γεωργίου, δεύτερος ο Αλέξανδρος Τζουμάκας και τρίτος ο Θανάσης Λιγώνης, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αφροδίτη Σιώλου. 
Στη δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν δύο κοπέλες χέρι – χέρι, η Μαρία-Ελένη Αλεξίου και η Κωνσταντίνα Τσιάρα.
Στα 1.600 μέτρα, τερμάτισαν με σειρά κατάταξης οι Λάμπρος Βλάχος, Νέστορας Κολιός και οι Λουκάς Δάσκαλος και Παύλος Φαϊτάς (τερμάτισαν μαζί). Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Νικολέτα Μάκου, δεύτερη η Μαρία Καραμπούνα και τρίτη η Ελισάβετ Σκανδάλη.
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Μαβίλη, μετά το τέλος των αγώνων παραλίμνιου δρόμου 1000 μ. για ΑμεΑ, παραλίμνιου δρόμου «Μαμά –Καρότσι» και του αγώνα δρόμου των 5 χλμ.
vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αψήφησαν τη βροχή και έτρεξαν «Στους Δρόμους του Νησιού»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3041196539945674055
item