Γιάννενα: Στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων ο Υπουργός Υγείας.. Υποσχέθηκε λύσεις για Πολυδύναμο κι Αγγειοχειρουργική Γιάννενα: Στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων ο Υπουργός Υγείας.. Υποσχέθηκε λύσεις για Πολυδύναμο κι Αγγειοχειρουργική | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων ο Υπουργός Υγείας.. Υποσχέθηκε λύσεις για Πολυδύναμο κι Αγγειοχειρουργική

Γιάννενα: Στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων ο Υπουργός Υγείας.. Υποσχέθηκε λύσεις για Πολυδύναμο κι Αγγειοχειρουργική
Την ενίσχυση των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων με προσωπικό, την λειτουργία του Πολυδύναμου που παραμένει κλειστό και λύση για την Αγγειοχειρουργική, υποσχέθηκε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέφθηκε το Χατζηκώστα και το Πανεπιστημιακό και είχε συσκέψεις με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους.
Ο Υπουργός δήλωσε ότι το σύστημα Υγείας δεν καταρρέει και ό,τι βρίσκεται σε μία περίοδο βελτιούμενης κατάστασης και απέδωσε την αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία!!
Ο κ. Ξανθός ανακοίνωσε τριάντα προσλήψεις για το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και εκατό περίπου για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προσλήψεις που όπως είπε, δεν θα λύσουν τα προβλήματα αλλά θα αποτελέσουν μία ανθρώπινη ένεση!
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο, το οποίο κατασκευάστηκε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο όμως μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτή η λειτουργία του.
Το Πολυδύναμο Κέντρο έχει σχεδιαστεί προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες απεξάρτησης σε αλκοολικούς και χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Η εφικτή λύση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, είναι η χρηματοδότηση αναβάθμισης των υποδομών του μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου και η στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
«Δόθηκε μεγάλη έμφαση στο Πολυδύναμο, είναι μία σημαντική εκκρεμότητα και πρόκειται για ένα κέντρο που μπορεί να παρέχει αξιόλογες υπηρεσίες. 
Θέλουμε να αποτελεί ένα σημείο αναβαθμισμένων υπηρεσιών, όπου θα μπορούν να συνεργάζονται αναγνωρισμένοι φορείς όπως ο ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ» δήλωσε ο κ. Ξανθός και ανακοίνωσε την πρόθεση του Υπουργείου να λειτουργήσει και Κέντρο Σωματικής Αποτοξίνωσης στα Γιάννινα, όπου θα είναι το τρίτο στην Ελλάδα.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στην σύσκεψη που ακολούθησε δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στελέχωσης της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής. Ήδη στην Κλινική υπάρχει ένας επικουρικός ενώ θα προχωρήσουν δύο κρίσεις, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι οι θέσεις θα καλυφθούν.
Πρόβλημα υπάρχει με την στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών καθώς οι δύο θέσεις που είχαν προκηρυχθεί δεν καλύφθηκαν.
Βασικό ζητούμενο είναι να σταματήσουν οι διακομιδές περιστατικών προς την Αθήνα ή άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε επίσης και στην υπουργική απόφαση για τη διαδικασία κατάρτισης της λίστας χειρουργείου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Παρέμβαση που, όπως τόνισε, θα κάνει πιο διαφανές και πιο αντικειμενικό ένα πεδίο συναλλαγής και εκμετάλλευσης του ασθενούς.
«Θέλουμε να πειστεί ο πολίτης, που έχει ανάγκη χειρουργείου, πως θα έχει προτεραιότητα ανάλογα με το πραγματικό πρόβλημα υγείας και όχι ανάλογα με τη σχέση που έχει με τον γιατρό», είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το προσφυγικό είναι ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρώπη και λόγω της σωστής διαχείρισης στη χώρα μας δεν έχει μετατραπεί σε πρόβλημα δημόσιας υγείας.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων ο Υπουργός Υγείας.. Υποσχέθηκε λύσεις για Πολυδύναμο κι Αγγειοχειρουργική
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8332099764888510491
Σχόλια
item