Χρέη και φόροι οδηγούν περισσότερους στην αποποίηση κληρονομιάς Χρέη και φόροι οδηγούν περισσότερους στην αποποίηση κληρονομιάς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χρέη και φόροι οδηγούν περισσότερους στην αποποίηση κληρονομιάς

Χρέη και φόροι οδηγούν περισσότερους στην αποποίηση κληρονομιάς

Στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας καταφθάνουν σε καθημερινή βάση πολίτες για να καταθέσουν αίτηση αποποίησης κληρονομιάς και ουσιαστικά να... χαρίσουν στο κράτος το ακίνητό τους

Σε αποποίηση κληρονομιών οδηγούν πολύ κόσμο τα μεγάλα βάρη που έχουν οι περισσότερες κληρονομιές, σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη επιβάρυνση στα ακίνητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας καταφθάνουν σε καθημερινή βάση πολίτες προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αποποίησης κληρονομιάς και ουσιαστικά να... χαρίσουν στο κράτος το ακίνητό τους.

Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί των αιτήσεων:

- Στην Αττική κατατίθενται περίπου 10.000 με 12.000 αιτήσεις το χρόνο αιτήσεις, δηλαδή περίπου 200 την εβδομάδα, δηλαδή. 

- Στη Θεσσαλονίκη περίπου 5.000 ακίνητα και περισσότερα
- Στην Πάτρα πάνω από 1.600
- Στη Λάρισα οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.000
- Στην Καλαμάτα πέρυσι κατατέθηκαν 356 αιτήσεις
- Στο Βόλο πέρυσι καταγράφηκαν πάνω από 600 αποποιήσεις κληρονομιάς

Σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις τρία χρόνια πριν, με την αύξηση των φόρων και την ταυτόχρονη επιβολή ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα που οι πολίτες δεν δέχονταν να κληρονομήσουν ήταν σχεδόν τα μισό.
Epirusblog Gr
5 of 5
Χρέη και φόροι οδηγούν περισσότερους στην αποποίηση κληρονομιάς
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 1470282616060380367
Σχόλια
item