ΝΔ: Αντιμέτωπα με κατασχέσεις λόγω χρεών στην εφορία ένα στα τρία νοικοκυριά ΝΔ: Αντιμέτωπα με κατασχέσεις λόγω χρεών στην εφορία ένα στα τρία νοικοκυριά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΝΔ: Αντιμέτωπα με κατασχέσεις λόγω χρεών στην εφορία ένα στα τρία νοικοκυριά

ΝΔ: Αντιμέτωπα με κατασχέσεις λόγω χρεών στην εφορία ένα στα τρία νοικοκυριά
Η πολιτική της υπερφορολόγησης που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ένα στα τρία νοικοκυριά να βρίσκεται υπό την απειλή της κατάσχεσης λόγω χρεών στην εφορία.
«Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα οδηγεί τους πολίτες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για το μήνα Αύγουστο, είναι ενδεικτικά του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει εκατομμύρια Έλληνες» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Ν.Δ., Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Οπως σημειώνει, μόνο τον Αύγουστο, μήνα που δεν υπήρχαν φορολογικές υποχρεώσεις για την καταβολή δόσεων φόρου εισοδήματος από φυσικά πρόσωπα και ΕΝΦΙΑ, αυξήθηκαν κατά 1.368.000.000 ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών, εκ των οποίων το 1,014 δις ευρώ αφορά φορολογικές οφειλές.
  • Από την αρχή του χρόνου, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί περίπου κατά 9 δις ευρώ.
  • Κάθε μήνα προστίθενται ένα και πλέον δισεκατομμύριο νέες οφειλές. Η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.
  • Έχουν ήδη ξεκινήσει κατασχέσεις καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων σε 774.321 πολίτες, ενώ άλλοι 1.500.000 πολίτες απειλούνται και αυτοί, άμεσα, με κατασχέσεις.
  • Ένα στα τρία νοικοκυριά αντιμετωπίζουν την απειλή της κατάσχεσης από την εφορία.

Epirusblog Gr
5 of 5
ΝΔ: Αντιμέτωπα με κατασχέσεις λόγω χρεών στην εφορία ένα στα τρία νοικοκυριά
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5589769008347604815
Σχόλια
item