Βαρβιτσιώτης: Πρωτοφανής η ολιγωρία της κυβέρνησης στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης

Βαρβιτσιώτης: Πρωτοφανής η ολιγωρία της κυβέρνησης στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης

Την ώρα που καθυστερεί να θέσει σε εφαρμογή το νομικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών σχολών, ναυτικές ακαδημίες άλλων χωρών διαφημίζονται και λειτουργούν κανονικά στην Ελλάδα, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Για πρωτοφανή ολιγωρία της κυβέρνησης να μη θέτει σε εφαρμογή το νομικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Εκπαίδευσης κάνει λόγο ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα  Ναυτικές Ακαδημίες άλλων χωρών διαφημίζονται και λειτουργούν κανονικά.

Ο βουλευτής της ΝΔ σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα επισημαίνει ότι η παγκόσμια πρωτοπορία που κατέχει η χώρα μας στον τομέα της ναυτιλίας, καθιστά αναγκαία τη διαρκή αναβάθμιση της παρεχόμενης ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, με βασικό γνώμονα όχι μόνο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του Έλληνα ναυτικού, αλλά  τη διευκόλυνση της πρόσβασής του στις εκπαιδευτικές διαδικασίες. 


«Γι’ αυτό το λόγο», σημειώνει, «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε θέσει ως ύψιστο στόχο τον εκσυγχρονισμό της Ναυτικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα».

Μάλιστα, όπως αναφέρει, μετά από την αναβάθμιση του συνόλου των  Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού σε κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό, προχώρησε σε μια σημαντική μεταρρύθμιση, προωθώντας για υπογραφή, μέσα από σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, τις κανονιστικές διατάξεις για την ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης. 


«Με τη συγκεκριμένη ενέργεια υλοποιούνταν ένα πάγιο αίτημα της ναυτιλιακής κοινότητας, αφού, μετά από 11 χρόνια αναβολών, έμπαινε ένα τέλος στη χρόνια ταλαιπωρία των Ελλήνων αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού, που αναγκάζονταν να καταφεύγουν σε άλλες χώρες για τη μετεκπαίδευσή τους», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όμως, όπως αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης  η νέα πολιτική ηγεσία δεν υιοθέτησε το εν λόγω σχέδιο. «Επιδεικνύει και σε αυτόν τον τομέα μια πρωτοφανή ολιγωρία, καθώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει μεριμνήσει στο ελάχιστο για τη μια και μόνο υπογραφή που απαιτείται, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή. 


Την ίδια στιγμή, επιδεικνύει ανοχή σε Ναυτικές Ακαδημίες άλλων χωρών όχι μόνο στο να διαφημίζονται, αλλά και να λειτουργούν κανονικά στη χώρα μας», υπογραμμίζει.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω, είναι οι Έλληνες αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού να καταφεύγουν σε άλλες χώρες για τη μετεκπαίδευσή τους, «αποστερώντας, με αυτόν τον τρόπο, από τη ναυτιλιακή μας κοινότητα σημαντικό αριθμό καταρτισμένου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού», καταλήγει συγκεκριμένα.
epirusblog.gr
5 of 5
Βαρβιτσιώτης: Πρωτοφανής η ολιγωρία της κυβέρνησης στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8478160574735602893
item