Άρτα: Διαψεύδει την εμπλοκή του ο Επιδαύρου Καλλίνικος! Άρτα: Διαψεύδει την εμπλοκή του ο Επιδαύρου Καλλίνικος! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Διαψεύδει την εμπλοκή του ο Επιδαύρου Καλλίνικος!

KALLINIKOS EPIDAYROY SOSTHHHHH
Ανατροπή στη διαδοχή του Μητροπολίτη Άρτης.
Σε κατηγορηματική διάψευση των φημών και πληροφοριών που ήθελαν να είναι εκ των υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης στη Μητρόπολη Αρτης προέβη ο Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος.
Η ανακοίνωση του Επισκόπου έχει ως εξής: «Με αφορμή την παραίτηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Άρτης κ.κ. Ιγνάτιου Δ’, εκφράζω την αγάπη και τον σεβασμό μου στο πρόσωπό Του, για την πνευματική σχέση, που είχε αναπτυχθεί ανάμεσά μας, επί σειρά ετών.
Λόγω αυτής της πνευματικής σχέσεως, κάποια διαδικτυακά μέσα συνέδεσαν τ’ όνομά μου με την διαδοχή στον Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης. Επιθυμώ, να διαβεβαιώσω, ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.
+ Ο Επιδαύρου Καλλίνικος».
Μήνυμα του Ιγνάτιου για το νέο Σχολικό έτος
Εν τω μεταξύ, ο παραιτηθείς Μητροπολίτης Άρτης, Ιγνάτιος Δ’, εξέδωσε ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά στην οποία αναφέρει: «Με τις ευλογίες και τις ευχές τής Εκκλησίας μας αρχίζει ή νέα Σχολική χρονιά. Εύχομαι στους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων υγεία, υπομονή, φωτισμό και δύναμη στο ύψιστο και δύσκολο έργο τους.
Εύχομαι επίσης στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των τάξεων καλή πρόοδο και επιτυχία στον όμορφο αγώνα της μάθησης.
Ξεχωριστές και εγκάρδιες οι ευχές μου και τα συγχαρητήριά μου προς τους επιτυχόντες εφέτος στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και προς όλους τους σπουδαστές και τους φοιτητές μας, οι όποιοι διεξάγουν ένα δύσκολο αγώνα, κάτω από το φάσμα τής επαγγελματικής αβεβαιότητας και ανασφάλειας και της απαξίωσης των σπουδών τους.
Επιτρέψατέ μου πολύ να κάμω και μια αναγκαία επισήμανση προς όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς και στην μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία μας, ότι αληθινή παιδεία είναι αυτή πού συνδυάζει την παίδευση του νου και την καλλιέργεια της ψυχής. Την απόκτηση γνώσεων και την κατάκτηση και άσκηση των αρετών.
Προς τούτο απαιτείται σωστή αξιολόγηση και ιεράρχηση των επιδιώξεών σας, ανάλογος προγραμματισμός, ισχυρή θέληση, συντονισμένες προσπάθειες, έντονος και συνεχής αγώνας και αξιοποίηση των διαχρονικών και καθοριστικών για τη ζωή σας μηνυμάτων, όπως αυτά καθορίζονται μέσα από την μακροχρόνια και καταξιωμένη εθνική, πολιτιστική και εκκλησιαστική μας παράδοση και κληρονομιά»
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Διαψεύδει την εμπλοκή του ο Επιδαύρου Καλλίνικος!
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 5850994340822659647
Σχόλια
item