Άρτα: Ποια καθαριότητα; Το Νοσοκομείο βρωμάει! Άρτα: Ποια καθαριότητα; Το Νοσοκομείο βρωμάει! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Ποια καθαριότητα; Το Νοσοκομείο βρωμάει!

Άρτα: Ποια καθαριότητα; Το Νοσοκομείο βρωμάει!
Όπως ανέφεραν οι καθαρίστριες στον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Χρήστο Κέλα κατά την επίσκεψή του, ορίζουν ως καθαριστή σε θάλαμο της γυναικολογικής κλινικής, άνδρα εργαζόμενο, ο οποίος στο προηγούμενο εργασιακό καθεστώς, απασχολούνταν μόνο και μόνο στα καθαρισμό των υαλοπινάκων!
Αν είχε απομείνει ένα χαρακτηριστικό αξιοπρέπειας στο Νοσοκομείο της Άρτας, τις ημέρες της πρώτης δεύτερης φορά Αριστερά, ήταν η καθαριότητα, που με χίλια ζόρια και προσπάθειες κρατούσε, ο ιδιώτης εργολάβος... 
Μέχρι που να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο Πολάκη(!) και να γίνει η κάθε εργαζόμενη ξεχωριστά εργολάβος - καθαριότητας, με πενιχρή αποζημίωση και ν' αρχίσει η πορεία διάλυσης...
Συμβαίνει κάτι φοβερό... Κάθε εργαζομένη με όρους εργολαβίας στην καθαριότητα, δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν, κάνει ότι νομίζει η ίδια πως πρέπει να κάνει και η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας, δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 
Είναι απλά τραγική. Οι χώροι των επισκεπτών, τα δωμάτια των ασθενών, όποια στιγμή κι αν τα παρατηρήσεις, θα δεις ότι παντού υπάρχουν σκουπίδια.
Αναστάτωση υπάρχει και ανάμεσα στους γιατρούς, οι οποίοι καθώς ήταν συνηθισμένοι να εργάζονται σε πολύ καθαρό περιβάλλον, είναι τώρα αναγκασμένοι να κινούνται με τους ασθενείς σε άθλιες συνθήκες, οι οποίες έχουν και ευθεία αναφορά στους ασθενείς, όπως μας έλεγε έμπειρος γιατρός, που έτυχε να κάνει και διαβήματα για το θέμα αυτό.
Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε, θα περίμενε κανένας, να προκύψει κάποια αποτελεσματική παρέμβαση της διοίκησης του ιδρύματος. Η οποία και έγινε, για να προκαλέσει θυμηδία, σε όποιον την πληροφορείται!
Έχει οριστεί υπεύθυνος, ο οποίος το μόνο που κάνει, είναι ν' αλλάζει όροφο εργασίας, για την κάθε καθαρίστρια - εργολάβο! Λες και η αποτελεσματικότητα στην καθαριότητα, είναι θέμα ορόφου.
stilios-katharistries-00-a
Επίσης, όπως ανέφεραν οι καθαρίστριες στον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Χρήστο Κέλα, ορίζουν ως καθαριστή σε θάλαμο της γυναικολογικής κλινικής, άνδρα εργαζόμενο, ο οποίος στο προηγούμενο εργασιακό καθεστώς, απασχολούνταν μόνο και μόνο στα καθαρισμό των υαλοπινάκων! 
Όχι δεν είναι αυτό το μείζον θέμα, αλλά δείχνει την προχειρότητα, αλλά και την ελαφρότητα, με την οποία η διοίκηση, αντιμετώπισε το όλο πρόβλημα των καθαριστριών.
ΚΙ ενώ οι πρώτες συμβάσεις, που υπέγραψαν, μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως υποφερτές, οι νέες συμβάσεις που καλούνται απ' την διοίκηση να υπογράψουν οι καθαρίστριες, παραπέμπουν σε μεσαίωνα! 
Καμία σχέση με τις πρώτες συμβάσεις που υπέγραψαν, με χαρακτηριστικότερο σημείο αυτών, ότι δεν θα μπορούν να έχουν ένα ρεπό! Για το λόγο αυτό, έλεγαν στον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Χρήστο Κέλλα, πως καλύτερα είναι να εργάζονται στον εργολάβο, όπως πριν.
Οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου, την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκαν και με το κλιμάκιο υπό τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Χρήστο Κέλα, που περιόδευσε όλες τις δομές υγείας του νομού και είχαν πολλά να πουν, με κυριότερο ως αίτημα, πως επιθυμούν να γυρίσουν να εργάζονται στον εργολάβο.
Στην συνάντηση παρών ήταν και ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, που κι αυτός κατέγραψε τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο αυτό. 
ΟΙ δυο κοινοβουλευτικοί άνδρες δεσμεύτηκαν πως θα μεταφέρουν το πρόβλημα στην Βουλή των Ελλήνων, για να ζητήσουν εξηγήσεις απ' την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Επιβεβαιώνεται "Η ΓΝΩΜΗ"
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η καθαριότητα των χώρων του Νοσοκομείου Άρτας, αν και αυτό είναι το μείζον! Αφορά και τις συνθήκες, κάτω απ' τις οποίες έβαλαν να εργάζονται, τις καθαρίστριες, που σήμερα ζητούν, να επανέλθουν ως εργαζόμενες, σε εργολάβο, οποιονδήποτε εργολάβο.
"Μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια", που λέει κι ο λαός. Μόνο που εδώ ισχύει από την αντίθετη πλευρά. Με μια απόφαση, δυό καταστροφές! Και στην καθαριότητα του Νοσοκομείου και στις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών.
-Είδατε λοιπόν, που επιβεβαιώνεται η "Γ", κάθε ημέρα που περνάει;
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και ας αποτελέσει απάντηση, σε όσους κακοήθεις, μετά από κάθε δίκαια παρέμβαση της εφημερίδας, κάνουν λόγο για σκοπιμότητες.
Πηγή: gnomiartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Όπως ανέφεραν οι καθαρίστριες στον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Χρήστο Κέλα κατά την επίσκεψή του, ορίζουν ως καθαριστή σε θάλαμο της γυναικολο...
Άρτα: Ποια καθαριότητα; Το Νοσοκομείο βρωμάει!
Epirusblog Gr
5 of 5
Όπως ανέφεραν οι καθαρίστριες στον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Χρήστο Κέλα κατά την επίσκεψή του, ορίζουν ως καθαριστή σε θάλαμο της γυναικολο...
Αρτα 2779201736221510612
Σχόλια
item